...
Enslaved kommer til Rock n'Lol. Foto: SKJALG EKELAND

Store navn til Rock n'Lol

Nå kommer også Enslaved, Audrey Horne og Ribozyme til årets festival.

Publisert 15.04.2012 kl 08:07 Oppdatert 15.04.2012 kl 10:57

Tips en venn på e-post:De har allerede annonsert John Olav Nilsen & Gjengen, Datarock og El Caco. Nå har Rock n' Lol også fått Enslaved, Audrey Horne og Ribozyme til årets festival.

– Vi i Enslaved er store fans av ting som skjer i lokalmiljøet. Dessuten er vi opptatt av musikk. Det er kjekt at vi har en festival i distriktet, og dermed ble det lett å takke ja til å spille der, sier Ivar Bjørnson fra Enslaved.

Han håper på tid til mer enn å bare spille under årets festival.

– Rock n'Lol har steinbra program. Jeg håper på å finne tiden til å se noen av bandene selv. Artistene til årets festival har gitt ut gode plater, og bandene passer godt sammen, påpeker han.

Dette er første gang Enslaved spiller på festivalen.

– Det blir enormt fett å spille på festivalen. Vi liker oss godt på klubber og har hatt mange spillejobber i Bergen fra før av. Men jeg husker godt fra LostWeekend og lignende festivaler med utescener. Det blir noe eget, og det blir kjekt at fansen får sett oss i en annen setting, mener han.

I SKOG OG MARK

Festivalen, som vil ta sted i juli, holder til på Søfteland i Os kommune. Dette tror festivalsjef Lindborg vil passe overens med Enslaveds konsert.

– Det er fett at Enslaved var så giret på å gjøre dette. De er store og det er stort å få dem til Rock n'Lol. Jeg tror det blir en mektig opplevelse oppe på gården med mye skog rundt, forteller Lindborg til BA.

Han avslører videre at det opprinnelig var rock og metal som var utgangspunktet for festivalen.

– Det er gøy å servere publikum en hard pakke. Vi har alltid vært litt harde, det var jo egentlig slik det startet. Men vi har jo også blitt eldre og har åpnet opp for veldig mye annen type musikk, sier han.

FRA SAMME TRAKTER

Også Audrey Horne er booket inn til årets festival. Dette er andre gang de spiller på festivalen.

– Det var vilt gøy forrige gang vi spilte der. Jeg og festivalen er fra samme traktene. Derfor hadde jeg lyst til å takke ja til spillejobben. Dessuten var det vilt gøy forrige gang Audrey Horne spilte på Rock n'Lol, forteller Torkjell Rød, vokalist i Audrey Horne.

Han mener det er viktig med slike festivaler.

– Jo større festivalen er, jo mindre gøy er det. Denne typen festivaler er viktige. Dessuten er det en bra historie bak festivalen. Den startet i hagen til brødrene Lindborg med noen benker og en gressplen. Nå er den blitt løftet opp og det uten store penger bak. Det er bra, mener artisten.

– Dessuten er arrangørene så gærne at det blir uansett mye morro på festivalen. Vi i bande hadde rett og slett dødslyst til å spille på festivalen, avslutter Rød.

På forsiden nå


...

Denne båten har reddet 68 menneskeliv

Redningsskøyten «Christian Bugge» er kjent for å ha reddet 68 mennesker fra den sikre død. Nå ligger den selv for døden.

...

Denne næringen har skapt verdier for over 15 milliarder kroner

Sjømatnæringen på Vestlandet skapte verdier for 15,6 milliarder kroner i 2012. Dermed kjenner nordlendingene pusten fra vest i nakken.

...

To NSB-ansatte tatt ut av tjeneste etter at passasjertog kjørte på rødt lys

En lokfører og en konduktør ble umiddelbart tatt ut av tjeneste etter at lokaltoget fra Bergen til Voss kjørte på rødt lys. Passasjerene ble fraktet videre i taxi.

...

Motorsykkel veltet på Puddefjordsbroen

Fører sendt til sykehus.