...
Maria Skranes og Marte Eberson i Machine Birds har spilt inn sin først EP med Njål Paulsberg fra Young Dreams og Put your hands up for Neo-Tokyo. Foto: ØRJAN NILSSON

Nå er de klare

Machine Birds EP-debuterer 15 måneder etter at de overrasket alle, inkludert seg selv, i Urørt-finalen.

Ørjan Nilsson
Ørjan Nilsson Profil E-post
Publisert 30.04.2012 kl 07:30 Oppdatert 30.04.2012 kl 07:42

Tips en venn på e-post:

BA intervjuet Maria Skranes og Marte Eberson for første gang i januar i fjor før Urørt-finalen i Trondheim. Duoen som plutselig dukket opp med sin Urørt-låt «One last try» fra korridorene på Griegakademiet fortalte at de trengte et apparat rundt seg for å ta det neste steget.

TAR PERMISJON
– Vi hadde ikke visst hvem vi skulle ringe engang, smiler Eberson. Sammen med Skranes og med plateselskapet Nabovarsel og agentbyrået Shadow Agency slipper de «Save yourself EP» i hele Norden 4. mai.

Maria tar nå permisjon fra Griegakademiet i ett år for å satse på Machine Birds. Marte, som blant annet også spiller i musikkollektivet Teknopoly, lever utelukkende av musikk.

– Vi gleder oss veldig til å vise dette til folk nå. Vi syns selv at det er snålt og litt absurd, men samtidig fint, selvfølgelig, sier Eberson.

– Låtene våre har fått ny drakt etter at vi begynte å samarbeide med Njål (Paulsberg fra Put your hands up for Neo-Tokyo og Young Dreams journ. anm.). Vi har veldig klare ideer om hvordan låtene våre skal høres ut og med hans inngang til musikk, som er ganske forskjellig fra vår, har vi bygget lydbildet sammen, forteller Skranes.

TIL STORBRITANNIA?
Edda Magnusdottir fra Shadow Agency sier til BA at de lyst å sende duoen på utenlandsturné, men at de vil se hvordan mottakelsen blir på EP-en først. Det jobbes visstnok også med promobyråer i Storbritannia.

Fra å være studenter ved Griegakademiet har duoen det siste året også kommet inn i et musikkmiljø i Bergen.

– Tilbakemeldingene og den konstruktive responsen vi får på ting i miljøet er noe av det jeg setter mest pris på. Sist her på Studentimpulser satt vi bak scenen med Young Dreams og fikk gode tilbakemeldinger på det vi gjorde, for eksempel når det kom til valg av synthlyder. Det er noe man ikke får så ofte på Griegakademiet, sier Skranes.

På forsiden nå


...

Slik fikk svindleren Brann og Haukeland til å betale ham millionbeløp

Idrettsservice i Bergen kommune hadde ingen kontroll med inntekter og overtidsarbeid, mener granskerne i PWC.

...

– Fikk timelønn på under én krone

En mann i 50-årene og en mann i slutten av 60-årene er siktet for grov menneskehandel.

Tusen husstander strømløse etter oversvømmelse

En feil på strømnettet fører til at tusen husstander i Fyllingsdalen var uten strøm fredag morgen. Nå har de fleste fått strømmen tilbake, men Løvås oppveksttun må holde stengt hele dagen.

...

Bergen fikk 75,8 mm regn på ett døgn

De offisielle nedbørstallene fra Meteorologisk institutt var klare i 08-tiden fredag. På ett døgn har det regnet solide 76,6 millimeter i Bergen. Det er mest i Hordaland, og nest mest i hele Norge.