...
PLANLEGGING. Overetasjen i lokalene til Capello bar i Marken har vært base for koordineringen av leteaksjonen. Venner, slektninger, bekjente og øvrige frivillige har siden forsvinningen 1. mai samlet seg for å søke spor etter den 24 år gamle bergensmusikeren Per Kristian Slåttli. Fra venstre Sebastian Uthaug, Selma Stang, Rudi Bakken og Christian Lundberg er optimistiske. Foto: VIDAR LANGELAND

Søket går inn i en ny fase

Letemannskapet må finne seg nytt oppholdssted, men søket etter musiker Per Kristian Slåttli fortsetter.

Publisert 06.05.2012 kl 15:54 Oppdatert 06.05.2012 kl 20:23

Tips en venn på e-post:Lokalene i Marken, som frem til nylig huset Capello bar, har den siste uken vært base for leteaksjonen etter 24 år gamle Slåttli.

Fiolinisten, som er kjent fra band som Forza og Young Dreams, ble sist sett i området ved Gamle Bergen sent mandag 30. april. Han ble meldt savnet fra Sandviken sykehus like før midnatt, og det har siden pågått en intensiv aksjon for å spore opp musikeren, ledet an av familie, venner og bekjente.

– Politiet har vært med å gjøre søk i området rundt Sandviken og Gamle Bergen der PK sist ble sett, forteller familievenn Christian Lundberg.

Snart 800 mennesker har vist sitt engasjement gjennom aksjonens side på Facebook.

– Vi har fått tips om observasjoner som gir oss grunn til å være optimistiske, bekrefter Lundberg.

NYE LOKALER

Gjennom sosiale medier og gateaksjonering er forsvinningssaken spredt i hele bergensområdet, og alle som ønsker å bidra ønsker velkomne til lokalene i Marken. Fra mandag av må venner og frivillige som søker etter bergensmusikeren finne seg et nytt sted å være.

– Huseier har vært svært medgjørlig og latt oss være i lokalene en uke lenger enn opprinnelig planlagt, men nå må vi finne oss et nytt sted, forteller Anja Bakken Hellesøy.

Hun mener det neppe blir noe problem å holde intensiviteten i letearbeidet oppe grunnet dette.

– Hver dag er over hundre mennesker innom for å bidra, enten ved å være med på letingen, lage plakater eller komme med mat og varme klær, forteller Hellesøy.

DØR-TIL-DØR-AKSJON

Søndagen skal brukes til nærmere undersøkelse av konkrete tips. Tidligere har det blant annet blitt gjennomført omfattende organiserte søk med dørbanking og leting i Sandviken.

Totalt har snart 800 mennesker lovet å bidra gjennom aksjonens side på Facebook. Aksjonsleder Rudi Bakken forteller at engasjementet som vises og bidragene som gis gjennom sosiale medier er uvurderlig for leteaksjonen.

– Dette er Facebook på sitt beste.

– EN LOJAL VENN

Av hensyn til Slåttlis nærmeste ønsker de ansvarlige for leteaksjonen å holde detaljer rundt tipsene de har fått inn for seg selv inntil videre.

– Vi har som sagt grunn til å være optimistiske, og det kjennes godt. Vi håper å få ny og viktig informasjon utover dagen i dag, og vi vil jobbe med å spre ordet og undersøke tips vi har fått inn til nå, sier Lundberg.

Det arbeides også med å få tilgang på videoopptak fra bedrifter i området rundt Sandviken.

På forsiden nå


Markerer Verdens Overdosedag i Bergen

Søndag markeres Verdens Overdosedag for første gang i Bergen. Det skjer kort tid etter at kommunen har stengt Nygårdsparken, og gateprest Kari Veitleberg vil bruke anledningen til å minne bergenserne om at alle må få lov til være i byen vår.

...

Punger ut med 100.000 for å vise seg frem på boligmesse

Firmaer betaler titusener av kroner for å delta på boligmesser, men hva de tjener på det, er vanskelig å si.

En person hentet ut av røykfylt hus i natt

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Brannvesenet måtte rykke ut til et hus i Vågedalen i Bergen etter røykutvikling natt til søndag.

Tatt med flere hundre kilo kjøtt i bilen i Telemark

En 50 år gammel mann ble natt til søndag tatt med mellom 200 og 300 kilo kjøtt i bilen på E136 i Tokke i Vestfold. Mannen skulle trolig til Vestlandet.