...
Det var en blid og sedvanlig engasjert Kim Bodnia som snakket om «Broen»-suksessen foran journalister og mediefolk i Peer Gynt-salen fredag morgen. Foto: Ørjan Nilsson

– Visste at det kom til å bli en suksess

Kim Bodnia er skråsikker på at «Broen» tåler en ny runde.

Ørjan Nilsson
Ørjan Nilsson Profil E-post
Publisert 11.05.2012 kl 21:51 Oppdatert 11.05.2012 kl 21:55

Tips en venn på e-post:Den danske skuespillergiganten var på plass under Nordiske Mediedager i Grieghallen i går for å snakke om suksessen med det svensk-danske krimsamarbeidet «Broen». Etterpå var han mest interessert i å snakke om viktigheten av Bergen for hans karriere utenfor Danmark.

MÅ HA TRYGGHET
– Jeg husker at jeg under innspillingen av «Himmelfall» satt oppe i solsiden her og tenkte at «dette kan jeg gjøre nå». Derfor er det veldig godt for meg å være tilbake, sier Bodnia og gestikulerer stort med armene.

– Jeg har alltid vært en type som trenger trygge rammer rundt meg for å prestere. Under «Himmelfall»-innspillingen fikk jeg det, for første gang i utlandet, og fikk dermed umiddelbart lyst til å gjøre mer. Blant annet i Norge, sier Bodnia som riktignok hadde spilt i den norskproduserte Marius Holst-filmen «Øyenstikker» i 2001. Den filmen ble spilt inn i Stockholm.

I «Himmelfall,» som ble regissert av Gunnar Vikene, spilte Bodnia psykiateren Johannes. Siden da har dansken spilt i flere norske filmer, blant annet «Monstertorsdag» og begge «Tomme tønner»-filmene.

Nå for tiden sluttfører han arbeidet med filmen «Skumringslandet» i Sokndal hvor han har pendlet til fra sitt hjem i København i mange måneder.

«BROEN»-SUKSESSEN
Under sesjonen i Grieghallen var Bodnia på plass sammen med Charlotte Sieling, som har hatt det overordnede ansvar for seriens utforming, og «Broen»-fotograf Jørgen Johansson. De ti episodene i sesong 1 av «Broen» har vært en kjempesuksess en rekke steder. Serien har blitt solgt til land som Belgia, Nederland og Australia - for å nevne noen. Den vises nå på BBC 4 i England hvor første episode samlet over én million seere.

– Jeg skjønte veldig tidlig, faktisk da jeg så manuset for første gang, at det ville bli en suksess. Den viktigste faktoren i det var trioen Charlotte Sieling, Jørgen Johansson og Henrik Georgsson som har laget kvalitetsmessig ekstremt bra ting tidligere.

– Man kan aldri spå noe om seertall og slike ting på forhånd, men at det ble en kunstnerisk suksess visste jeg.

Første sesong av «Broen» hadde et budsjett på 80 millioner kroner. Nå er forberedelsene til sesong 2 i full gang. NRK, som var co-produsenter på sesong 1, har tidligere uttalt at de er interessert i mer «Broen». Både Bodnia og Sofia Helin, som er hans motspiller i serien, har takket ja til en ny sesong.

– Dette er TV som har gått hjem til folk og rett inn i stuene deres. Når skuespillerne også har inne energien fra de første ti episodene og det er kvalitet i tankerekkene bak dette så ser jeg ingen problemer med å gå på med en ny sesong. Det er ekstremt vanskelig å lage gode serier og når vi får det til som her så tåler det en ny runde, forteller Bodnia.

På forsiden nå


...

NOAH: – Nødvendig med straffer som svir

Det koster ikke mer enn noen tusen kroner i bot å slå i hjel naboens katt. Dyrevernorganisasjonen NOAH mener straffenivået må økes dersom dyremishandling i Norge skal kunne forebygges.

...

Ser politi hele tiden på Norway Cup

– Jeg tenker ikke så mye på terrortruslene. Vi konsentrerer oss om fotball og å ha det kjekt, sier Børge Ågotnes (19) fra Nest-Sotra. Likevel er det synlig at alt ikke er som normalt på Norway Cup. De 32.000 fotballspillerne fra hele verden er godt voktet av væpnede politifolk.

...

Sosialminister Eriksson (Frp) varsler strengere krav

Statsråd Robert Eriksson (Frp) vil skjerpe kravene til folk på sosialhjelp.

...

Togforsinkelse endte med taxitur til 8000 kroner

Da toget ikke kom, ble taxi løsningen for å komme seg fra Ål til Bergen.