...
Hordaland Teater mottok Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling. Fra venstre Karoline Krüger, Silje Sandodden Kise, Ljudmil Nikolov, Elise Sundal og Trond Birkedal. Foto: BJØRN MOE

Heddapris til Hordaland

– Det var kjempegøy, sier teatersjef Trond Birkedal.

Ann Kristin Ødegård
Ann Kristin Ødegård Profil E-post
Publisert 11.06.2012 kl 10:44 Oppdatert 11.06.2012 kl 10:48

Tips en venn på e-post:Hordaland Teater har fått sin første Heddapris for «Veggen». Den er kåret til beste barne- og ungdomsforestilling.

–Selvfølgelig er det stas å få den anerkjennelsen en sånn pris er, sier teatersjef Trond Birkedal. Han hadde også regien på «Veggen». Den tar for seg hvordan konflikter og kriger oppstår rundt stengsler mellom mennesker og kulturer. Karoline Krüger komponerte musikken og var en av skuespillerne i forestillingen.

Heddaprisjuryen mener det er en lekende forestilling som utnytter alle teatrets muligheter.

«En fantasieggende scenografi er det visuelle motstykket til den varierte og suggestive musikken, og begge skaper sammen et sjeldent vakkert og poetisk univers».

UTVIKLET FRA IDÉ

–Dette har vært et gruppearbeid der alle på scenen, scenografi og lys har vært med på å utvikle idéen, forteller teatersjefen og regissøren.

–Vil «Veggen» bli vist igjen etter denne prisen?

–Dekorasjonen er tatt vare på og musikerne og skuespillerne er i Bergen, men den er ganske dyr å gjøre. Budsjettet tilsier ikke at vi har mulighet til å gjøre det i 2012. Men det er mulig å ta den opp igjen, sier Birkedal.

Forestillingen fikk terningkast 4 i BA under tittelen «Utfordrende og mørkt barneteater». Anmelderen fremhevet Karoline Krügers medrivende og stemningsskapende musikk.

Ane Dahl Torp fikk Heddaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, mens Mattis Herman Nyquist tok prisen for beste mannlige hovedrolle. «Abrahams barn» på Det Norske Teatret ble kåret til årets forestilling.

På forsiden nå


...

Slik blir folkefesten

Programmet tyvstarter onsdag. Se interaktivt kart her!

...

– Jeg er trøtt!

Kaptein Antonio De Sao-Marcos fikk ikke sove på vei inn til Bergen.

...

Send oss dine Tall Ships-bilder

Er du en kløpper med telefonen, eller bare glad i å ta bilder?

...

DnB satte Birge i sjekk matt

Da Birge Edgar Velure fikk gavesjekk av Boliden var det helt umulig for DnB å løse ut pengene i banken i Odda. Nå har han fått beskjed om at han må reise til Sogn, skriver Hardanger Folkeblad.