Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år.
Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år. Foto: REUTERS/Youssef Boudla

Tommel ned for Lenny

Svenske aviser melder om småtrivelig funkfest fra 1990-tallet.

Ann Kristin Ødegård
Ann Kristin Ødegård Profil E-post
Publisert 14.06.2012 kl 18:23 Oppdatert 14.06.2012 kl 20:52

Tips en venn på e-post:


Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år.
Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år. Foto: REUTERS/Youssef Boudla

Lørdag spiller Lenny Kravitz på Plenen.

«Storhetstiden er over», mener svenske Expressen om retrostjernen. «Småtrivelig, men aldri særlig spennende», er konklusjonen etter konserten i Stockholms Gröna Lund. «Som minnenes aften for venner av lett funkrock fungerer konserten egentlig helt ok», skriver Aftonbladet.

Lenny Kravitz har aldri lagt skjul på at han er inspirert av gamle helter, men heller aldri kommet ut av skyggen til Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Curtis Mayfield og Prince.

HITPARADE

Nå turnerer han med en hitparade og fire låter fra sitt siste album «Black And White America».

Expressens anmelder bemerker at låtene fra hans tre første album er bedre enn alle de senere låtene. Men her er både «Always On The Run», den rocka coverversjonen av The Guess Whos «American Woman», pophiten «Fly Away» og «Are You Gonna Go My Way». Kravitz’ ekstranummer er som regel hiten fra debutalbumet i 1989, «Let Love Rule».

Best er Lenny Kravitz når han gjør soul, mener Expressen og trekker frem «Stand By My Woman». Han har da også med seg blåsere på turné. Aftonbladet får assosiasjoner til Curtis Mayfield av nye «Black And White America», men synes «Rock City Life» fra samme plate bare er pinlig.

Den svartkledde 48-åringen blir beskrevet som engasjert, med «konservert look» og «soveromsblikk». Fredag spiller Kravitz på Norwegian Wood i Oslo. Det spørs om han sier at norske kvinner er vakre også, akkurat som han bemerket at svenske kvinner er det.

Mer enn 5000 billetter er solgt til Lenny Kravitz-konserten på Plenen lørdag.

Værvarselet sier foreløpig at det blir litt regn, men mindre på kveld enn på dagtid. Temperaturen vil ligge rundt 11 til 13 grader, dermed blir det ikke den sommervarmen som Nattjazz opplevde i sydende Skostredet.

På forsiden nå


...

Svært vanskelige kjøreforhold: – Vi er inne i en ond sirkel

Det er svært vanskelige kjøreforhold i Bergen og omegn lørdag kveld. Det regner og fryser på om hverandre. – En ond sirkel, sier trafikkoperatør Ove Amundsen

...

– Jeg har verdens skjønneste julehistorie å fortelle

Da Carina Blålid (34) var så uheldig å miste ringen sin i kloakken, gjorde fire karer i kommunen alt de kunne for å spore den opp igjen.

Hundrevis uten strøm, tv og internett: Feilmeldingene hagler inn

Lynet har tatt både strøm, og internett- og tv-signaler flere steder i Hordaland. Det jobbes på spreng for å sikre at folk får signaler tilbake.

...

– Ser ut som vi er beskutt

Kulehull i vinduer, hull i taket og hull i veggen er bare litt av fasiten for naboene i Åsane etter lynets herjinger.