...
Made-manager Mikal Telle, Asle Bakke Brodin fra Ekkofestivalen og Lydgalleriets leder Jørgen Larsson viste frem bergens nye hus for lydkunst og elektronisk musikk, Østre, i dag. Foto: Emil Weatherhead Breistein

– Det er perfekt

De har jobbet med kulturhuset siden 2009. 5. oktober åpner Østre.

Ørjan Nilsson
Ørjan Nilsson Profil E-post
Publisert 26.06.2012 kl 12:29 Oppdatert 26.06.2012 kl 16:39

Tips en venn på e-post:– For oss i Made er dette et lokale vi har drømt om. Det er perfekt, sier en euforisk Mikal Telle til BA under pressevisningen av Lydgalleriet og Ekkofestivalens nye hus for lydkunst og elektronisk musikk.

Selv har ikke Telle og Made vært involvert i prosessen rundt huset.

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi bare sitter som gribber på gjerdet og venter på at det skal bli helt ferdig.

BAND KLARE
Mens Landmark og USF Verftet pusses opp, Vamoose er historie og konsertarena-situasjonen i Bergen er prekær åpner nå Østre vegg i vegg med Litteraturhuset. Allerede dagen åpningen etter har Telle ting på gang.

– Jeg har allerede booket inn et lokalt band som skal spille her 6. oktober og jeg skal ikke love noe, men jeg tror vi kommer til å ha arrangementer her hver måned utover vinteren.

Lydgalleriet og Ekkofestivalen har jobbet med ombyggingsplanene i Østre Skostredet 3 siden de flyttet ut av huset i 2009. Flere aktører som kommer til å bruke eller vurderer å bruke huset var med på pressevisningen tirsdag formiddag. Blant dem: Nattjazz, Brak, Bergen Jazzforum, Borealis og BIFF.

USIKRE PÅ HUSETS POTENSIALE
Jørgen Larsson er leder for Lydgalleriet og har sammen med Asle Brodin jobbet med prosjektet i flere år.

– Vi har brukt veldig mye tid og krefter på dette siden 2009 så det er deilig å ha dette å vise frem nå, sier han og legger til:

– Vi er fortsatt litt usikre på det kommersielle potensialet her, men vi har fått driftsstøtte av kommunen i 2013 og må bare se hvordan det går.

Det er fem stykker som til daglig skal jobbe med Østre som totalt har en kapasitet på 250 mennesker. Første etasje vil hovedsaklig bli brukt til utstillinger, mens det i andre både vil være utstillinger og en mobil scene til konserter og andre kveldsarrangementer.

Les mer om Østre i morgendagens BA.

På forsiden nå


...

Italienske Massimo har solgt fisk på Torget i 20 år

Massimo kom til Bergen ved en feil for snart 20 år siden. Siden har han solgt fisk på Torget hver eneste sommer.

Politiet i Hordaland vil beholde sexkjøpsloven

Det er flertall på Stortinget for å oppheve sexkjøpsloven, men politiet i Hordaland mener loven har vært en suksess, og advarer mot å fjerne den, skriver VG.

...

Spiddet bilen på autovernet

En 84 år gammel mann kjørte 300 meter i feil retning på motorveien før han fikk spiddet personbilen sin på autovernet i Tønsberg tirsdag kveld.

...

Reiser byste av Alexander Dale Oen

Robin Dale Oen avslørte at det vil bli avduket en byste av broren i mai neste år.