...
Debut-EP'en til bergensbandet Basement viser stort potensial. Foto: PROMO
 

Fester grepet

Fredrik Brurås i bergensbandet Basement har en slående stemme og en fortid i «Idol».

Ann Kristin Ødegård
Ann Kristin Ødegård Profil E-post
Publisert 13.07.2012 kl 09:43 Oppdatert 13.07.2012 kl 09:45

Tips en venn på e-post:


...

Pop/rock

  • Basement
  • From Where I Stand EP
  • (Basement)

Bergensbandet Basement var en av vinnerne på årets Rock 12-24. De har eksistert i seks år, lenge som coverband. Heldigvis har bandmedlemmene på 16-21 år satset på egne låter på debut-EP’en «From Where I Stand», som er gitt ut med lokal støtte. Den nydelige poplåten «Rising» kunne de solgt på flekken til hvilken som helst popartist.

Vokalist Fredrik Bertheussen Brurås’ lyse, følsomme stemme er det som skiller Basement ut fra andre band.

Han kom tross alt til semifinale i «Idol», sjarmerte dommerne Marion Ravn og Bertine Zetlitz, og fikk Gunnar Greve til å utbryte «dette begynner å lukte superstjerne».

SÅR FALSETT

I «Idol» sang Fredrik Brurås blant annet Coldplays «Yellow», og bandet hans låter ganske britisk. Keane er en annen referanse. Åpneren «From Where I Stand» griper fatt i deg med Brurås’ såre falsett og det sterke ønsket om å finne tilbake til kjærligheten, men er ikke EP’ens beste. Det er «Rising» og «Choice» som sørger for en firer på terningen.

Melankolske «Rising» har en fin pianolinje og tar helt av i refrenget. Brurås klarer å dra deg «high above» i sangen om å reise seg etter kjærlighetssorg og få en ny sjanse.

TALENT

Iørefallende «Choice» starter helt nedstrippet og intenst før gitar og synth slår inn. Den treffer med teksten om å holde fast på det du tror på gjennom livets mange valg. «Wireless» er en mer anonym låt, selv om Brurås synger bra og løfter lytteren mot slutten.

De eneste ankepunktene er at Basement ikke låter helt ferdig som band, og at de burde jobbe mer med særpreget og engelskuttalen. En produsent utenfra kunne også pekt på hvordan de kunne gjort arrangementene mer spennende.

Men det står respekt av at bandet har gjort alt selv. At de har talent er det ingen tvil om.

Låter å laste ned: «Rising», «Choice».

På forsiden nå


...

Flygerne i mikroflyet omkom momentant på Voss

De to mennene som omkom i mikroflystyrten i Volavatnet på Voss 1. april, omkom momentant, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

...

Vi blir frastjålet stadig dyrere ting

– Du går ikke fra en tusenlapp ubevoktet. Ikke gå fra dyre mobiler og merkejakker heller.

...

Minnelykten til krigsfangene er stjålet

En lykt som brukes for å minnes fangene som ble sendt til konsentrasjonsleirene i Tyskland er stjålet fra Espeland. – Slikt gjør man bare ikke!

...

Byrådspartiene sprakk i sak om reservasjonsretten

41 av 67 i bystyret sa nei til reservasjonsrett og gikk mot regjeringen.