Springsteen under konserten på Koengen i 2009. Foto: ARNE RISTESUND

Bieber hottere enn «The Boss»

Platesalget øker før konserten på mandag, men Springsteen må seg seg utkonkurrert.
Publisert 20.07.2012 kl 10:51 Oppdatert 20.07.2012 kl 13:40

Tips en venn på e-post:


Eva Leksen fra platekompaniet viser frem de to konkurrentene. Foto: ELIAS DAHLEN

40 000 bergensere er straks klar for Bruce Springsteen konsert. Likevel må «The Boss» se seg utkonkurrert av ungpikeidolet Justin Bieber.

Eva Leksen (33) ved Platekompaniet på Torgallmenningen ser for tiden en økning i salget av Bruce Springsteen sine plater. Til tross for dette er det fortsatt tenåringsidolet fra Canada og Hits for Kids som selger mest.

– Akkurat nå er Bieber mer populær enn Springsteen. Hvorfor det er slik, vet jeg ikke, forteller hun.

EGEN VEGG

Ifølge Leksen har også albumene til Springsteen solgt godt den siste uken. I butikken har de satt opp en egen vegg for Springsteen i håp om mersalg.

– Selvbiografien og det siste albumet «Wrecking ball» er det store akkurat nå. Det er helst før, og under konserten at vi selger mye av effekter fra artister som skal opptre på konsert.

Fra høyttalerne spilles «We Take Care of Our Own», «Wrecking balls» første singel. To jenter småløper til kassen med hver sin Bieber t-skjorte.

Skal man tro Leksen er det folk fra 40 år og oppver som helst kjøper albumene til Bruce Springsteen. Dette betyr nødvendigvis ikke at musikken er uinteressant for de yngre aldersgruppene.

– Det er helst folk av den eldre garde som kommer inn og spør etter albumene hans. Det man ser er et klart skille mellom de som kjøper Springsteen sine plater i forhold til de som kjøper Biebers plater. På sistnevnte er det ofte jenter fra ti år og oppover som kommer, sier hun.

På forsiden nå


Føreren fikk bare vondt i foten...

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no Send video
Bil falt 20 meter utfor stup.

– Det er direkte farlig å gå der

Tung snø fører til at trær faller ned over veien i Fløysvingene og Tippetue.