...
Foto: ANN KRISTIN ØDEGÅRD
 

Tøft dinosaurparty

Twisted Sister er rockdinosaurer, men disse dinosaurene hadde klør.

Ann Kristin Ødegård
Ann Kristin Ødegård Profil E-post
Publisert 08.07.2012 kl 11:43 Oppdatert 08.07.2012 kl 11:46

Tips en venn på e-post:Det er fullt mulig å være ironisk musikkpoliti og synes at Twisted Sister er harry. Dee Snider (57) & Co var blodharry der de hoppet rundt på scenen og spilte enkle rocklåter fra 1980-tallet.

Men det er umulig å beholde distansen når 4-5000 synger med på «We’re Not Gonna Take It» – og du selv stemmer i på den fengende låten fra ungdomstiden. Det var en utrolig opplevelse – som om all frustrasjon ble kanalisert ut fra Skånevik i løpet av ti minutter, og det var bare fest igjen.

KRAFT

Dee Snider var en sånn kraft på scenen i en time og 45 minutter, at det var umulig å ikke bli revet med. Han hadde mer energi enn Ozzy Osbourne og Paul Stanley til sammen, og kunne alle rockpositurene i boken.

Nå har Ozzy og Stanley flere gode låter å ta av i Sabbath- og Kiss-katalogen enn Twisted Sister. Men etter rett-i-trynet-rocken på «You Can’t Stop Rock’n’Roll», «We’re Not Gonna Take It», «I Wanna Rock» og «S.M.F.» ble vi overbevist. «The Price», en gave til bergensfan Linda Gundersen, hadde fortsatt kraft. Og Dee Snider sang knallbra. Ikke minst hadde Twisted Sister spillegleden intakt etter alle disse årene.

SKRUDD

Det bikket nesten over i parodien noen ganger. Noen Twisted Sister-låter er veldig pompøse. Men Dee Snider er mannen som våget å være skrudd på scenen lenge før Lady Gaga. Som de sa selv, «det går rykter om at han er faren eller moren til Gaga»?

Twisted Sister på 80-tallet handlet om å leve det livet du vil, og vise autoriteter fingeren. Derfor var det allsang på siste ekstranummer, rockeren «S.M.F.» - sick motherfuckers.

Dee Snider klarte å skape en primal fellesfølelse og et heidundrende party i teltet. De skrudde, rocka søstrene var dinosaurer med klør.

På forsiden nå


Mann skadet i arbeidsulykke i Åsane

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

En mann i 50-årene fikk plater over hånden da han losset varer hos Coop på Nordre Brurås mandag morgen.

...

Bergensk Fargespill-suksess i Etiopia

– Nå har vi eksportert Fargespill til utlandet også, sier kunstnerisk leder Ole Hamre.

...

Tror rushtidsavgift vil gi økte priser

Servicetekniker Geir Børhaug tror rushtidsavgift i Bergen vil føre til høyere priser på en rekke tjenester. Bare tull, mener politiker Eivind Tvinnerheim.

...

Kygo spiller i Bergens undergrunn

Bergenske Kygo spiller for 2000 publikummere i Dovregubbens hall under Grieghallen 20. desember.