– Vi har stålkontroll

Tre personer ble sendt fra Tysnesfest til arresten i Bergen natt til lørdag.

Jørgen Grønner E-post
Publisert 14.07.2012 kl 14:30 Oppdatert 14.07.2012 kl 14:34

Tips en venn på e-post:


...
Tysnesfest. Foto: Fredrik Hansen

Lensmannen i Fusa og Tysnes lensmannsdistrikt er godt fornøyd med hvordan Tysnesfest har fortonet seg så langt.

– Natt til lørdag gikk det veldig fint. Vi hadde mellom 5500 og 6000 mennesker inne på konsertområdet, så godt som uten problemer i det hele tatt, sier lensmann Lorentz Lunde.

Han sier at de problemene som oppstod, skjedde i Våge sentrum.

– Det var noe slossing, og totalt var det vel tre stykker i går som ble transportert til arresten i Bergen. Men på campingen hvor vi hadde litt å gjøre torsdag, var det helt stille i natt. Totalt sett er jeg svært fornøyd med hvordan arrangementet har gått, sier han.

INNBRUDD

To av dem som ble transportert til Bergen, hadde vært i slagsmål eller opptrådt aggressivt.

– Klokken 2113 falt en mann i 20-årene i sjøen, og var beruset og aggressiv da han kom opp igjen. Snaut to timer senere var det en mann som sloss med en dame i 20-årene. Begge disse to ble tatt med til arresten i Bergen, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt i hordalandpolitiets logg.

Lorentz Lunde forteller at den tredje som ble sendt til arresten i Bergen, hadde begått innbrudd i et bolighus.

– Han var svært beruset, og jeg tror ikke han hadde noen særlig tanker om hvorfor han hadde brutt seg inn i huset, sier Lunde.

– Mannen skal ha blitt truende da han ble oppdaget av eierne av huset. Bolighuset lå vis a vis festivalområdet, opplyser Myrtvedt.

TIl sammen måtte politiet ta seg av syv berusede personer natt til lørdag.

– GOD BEREDSKAP

Lunde forteller at han er godt fornøyd med sikkerheten på Tysnesfest.

– Politiet har ekstrabemanning, og i tillegg patruljerer kystvakten med to båter i havnen. Der ligger det mellom fire- og fem hundre båter, sier han.

Også Redningsselskapet og politibåten er innom havnen. I tillegg har politiet et tett samarbeid med vaktselskapet og de frivillige på arrangementet.

– Inne på konsertområdet har vi stålkontroll, og vi har i tillegg god brannberedskap i havnen. I tillegg er det godt med sivile vakter, både fra vaktselskap og frivillige, i Våge sentrum også etter at konsertene er slutt.

– Hvilken plan har dere for lørdagskvelden?

– Vi har planlagt det nøye sammen med arrangøren, og har en bemanning jeg tenker skal holde, sier Lunde.

I kveld spiller blant annet Marit Larsen, Aqua og CC Cowboys på Tysnesfest.

På forsiden nå


...

Sykepleier ringte sykebil, forlot pasienten

En sykepleier ved Frieda Fasmers Minne sykehjem ringte etter ambulanse da en pasient fikk pusteproblemer. Da ambulansen kom, satt pasienten alene og pustet ikke.

Martin Smith-Sivertsen sjette innbytter i byrådet

Den nye byrådslederen Martin Smith-Sivertsen presenterte sitt byråd på en pressekonferanse mandag. Overlege Jana Midelfart Hoff blir skolebyråd.

...

Et halvt år etter at han ble tatt for fyllekjøring, ble storebroren mistenkt og innkalt til avhør

Først da DNA-beviset kom på plass, innrømmet 29-åringen at han hadde oppgitt storebrorens navn og personalia da han ble tatt for fyllekjøring.

...

Ny teatergruppe fikk napp hos kjent regissør

Kompaniet Hennes Majestet får veiledning av Petter Næss og skal spille på DNS. – De hadde en veldig fin idé, synes Næss.