Spillsenteret
Et kommersielt samarbeid med Til norsk-tipping.no
ANNONSE
...
Vi satser på Russland-seier i åpningskampen mot Tsjekkia. Her jubler Aleksandr Kerzhakov sammen med Andrey Arshavin og Alan Dzagoev etter scoring mot Italia 1. juni. Foto: MICHAEL BUHOLZER/Scanpix

Russerne kommer!

Russlands Kerzhakov, Arshavin og Dzagoev vinner åpningskampen. Sjekk vårt oddstips!

Tommy Duesund
Tommy Duesund Profil E-post
Publisert 08.06.2012 kl 08:44 Oppdatert 08.06.2012 kl 10:18

Tips en venn på e-post:

Endelig begynner fotballfesten. Langoddsprogrammet fredag inneholder en rekke spill til de to åpningskampene som spilles i kveld, kampene i morgen og søndag også, og ikke minst en haug av EM-spesialspill. I tillegg er det mange kamper fra norsk 3. divisjon, og vi finner objekter fra svensk og italiensk fotball.

Russland – Tsjekkia

Fotball-EM, gruppe A. Russland blir av enkelte omtalt som en outsider til å vinne hele mesterskapet. De vant sin kvalifiseringsgruppe med 7-2-1 og håper å følge opp sitt forrige EM, semifinaleplass i 2008. Sterk generalprøve, hvor de slo Italia hele 3–0 på hjemmebane.

Har et godt samkjørt mannskap, men også flere spennende enkeltspillere som garantert vil sette sitt preg på EM. Stjerneskuddet Alan Dzagoev er en av dem. 21-åringen ble toppscorer i kvalifiseringen med fire mål, men kan bli vraket il fordel for Izmailov fra Sporting Lisboa.

De fleste plassene på det russiske laget sier seg selv, men det er også en posisjon til som er åpen før kveldens kamp. Hvem skal stå i mål? Igor Akinfeev eller Vyacheslav Malafeev?

Flere av lagets største stjerner har slitt med spilletid i sine europeiske storklubber, og de har derfor valgt å flytte tilbake til Russland foran dette EM.

Det gjelder blant annet angrepsrekken. Den russiske landslagssjefen Dick Advocaat kan velge mellom fire angripere i verdensklasse: Andrey Arshavin (Zenit St. Petersburg), Aleksandr Kerzhakov (Zenit St. Petersburg), Roman Pavlyuchenko (Lokomotiv Moskva) og Pavel Pogrebnyak (Fulham).

Tsjekkia ble nummer to i gruppe i og kvalifiserte seg til dette EM ved å slå Montenegro i playoff. Svak generalprøve mot Ungarn. Den endte med 1-2-tap.

For nordmenn flest er Chelsea-keeper Petr ?ech, lagets viktige playmaker Tomas Rosicky fra Arsenal og den tidligere Liverpool-spissen Milan Baros de største profilene.

Sist lagene møttes i et EM var i 1996. Den gangen endte kampen 3–3. Det er en kuriositet, og ikke noe annet enn det. Vi synes at Russland til 1,90 er et godt spill på åpningsdagen i EM. Derfor markerer vi for H.

Eskilstuna City FK – Sirius

Svensk 1. divisjon Norra. Resultatene til nyopprykkede Eskilstuna City FK svinger. Etter tre tap på rad har laget tatt fire poeng på de to siste kampene sine. De slo tabellnabo Dalkurd 3-2, og spilte 2–2 mot Sandvikens IF i forrige serierunde. Står med 1-1-2 hjemme på Tunavallen.

Møter helt annen motstand i kveld. Sirius ligger på delt førsteplass i 1. divisjon Norra. Er ubeseiret på de åtte første serierundene. Står med 5-3-0. Uppsala-klubben har ambisjoner om å rykke opp.

I fjor endte de på tredjeplass med dårligere målforskjell enn Väsby United som rykket opp sammen med Umeå.

Vi holder Sirius som storfavoritt her, og jeg synes 1,5 i odds er greit. I alle fall om vi kombinerer kampen slik vi gjør i dette tilfelle.

Her er dagens dobbelttips:

81. Eskilstuna City FK – Sirius 3,55 3,30 1,50 B

88. Russland – Tsjekkia 1,90 3,15 3,70 H

Total odds: 2,85

Spill på tipset her! (Innsatsen styrer du selv).

...

Helt konger på hjemmebane

Her er vårt singeltips!

...

Kjempepluss for BAs oddstips

Slik gikk det med BAs odds- og tippetips i uke 51!

...

Chelsea må vinne!

Her er vårt dobbelttips!

...

Juve sliter mot Napoli

Sjekk vårt råtips!

...

Ubeseiret på hjemmebane

Sjekk vårt singeltips!

Tips oss

Telefon: 800 33 044
MMS: bafoto til 2229
SMS: basum til 2229
E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Kontakt oss

Chr. Michelsens gate 4
Postboks 824 Sentrum
5807 Bergen
Telefon: 55 23 50 00
Telefaks: 55 31 00 30

Annonsér!

Salgssjef annonse: Karl Espen Iversen
Markedsplassen: Legg inn annonse her

Ansvarlige

Ansvarlig redaktør: Anders Nyland
Nyhetsredaktør digitale medier: Jonas Mjaaland

OPPHAVSRETT ©

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
BA.no/Bergensavisen er ikke ansvarlig
for eksterne sider.

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.