...
Alexander Dale Oen på vei inn til undersøkelser på Olympiatoppen onsdag. Foto: VEGARD GRØTT, SCANPIX

Optimistisk Dale Oen må vente en uke

Oslo (NTB-Espen Hartvig):: Alexander Dale Oen er ikke skremt av smertene. Men han går nesten på veggen etter lite trening i det siste.

Publisert 25.01.2012 kl 13:35 Oppdatert 25.01.2012 kl 18:33

Tips en venn på e-post:Optimistisk Dale Oen må vente en uke

Alexander Dale Oen er ikke skremt av smertene. Men han går nesten på veggen etter lite trening i det siste.

Onsdag formiddag sjekket han inn hos Olympiatoppen for en grundig medisinsk utredning. Humøret var likevel bra og smilet bredt da han snakket med NTB.

– Vi vet jo hva dette er, så slik sett er det ikke noe problem. Men jeg vil gjerne få lagt en plan og ha sett nærmere på det. Jeg vil tro jeg får detaljer i løpet av en uke, sier Dale Oen og trekker lua godt nedover ørene.

Han er optimist og lengter etter å komme i gang med råkjøret igjen.

UTÅLMODIG

For en mann som i snitt trener fra seks til åtte timer i døgnet, blir fattige 120 minutters daglig trening for lite. Svømmeren bobler over av energi om dagen.

– Jeg går nesten litt på veggen av det. Det blir som du skal skrive et avsnitt i løpet av en hel arbeidsdag. Det var fint å være i solen på Tenerife (hjem derfra tirsdag), men det ble også litt kjedelig å taste på PC-en etter hvert, sier Dale Oen.

Han er Norges største gullhåp i OL sammen med Andreas Thorkildsen og håndballjentene.

– BEDRE

Dale Oen er glad smertene kommer nå og ikke overraskende rett før OL. – Det er bedre å ha det slik i dag enn i april, mai eller juni, sier han.

Dale Oen har tatt det som er av sportsutmerkelser i Norge den siste tiden. Han vant VM i fjor sommer og fulgte opp med EM-seier etter det.

Ilinger ut i skulder og arm har hemmet ham mye den siste tiden. Det er fortsatt god tid til OL, men Dale Oen må kanskje legge om planene for trening og konkurranser en periode framover.

På forsiden nå


...

Trippelt obs-varsel i Bergen og omegn

Bergen og omegn herjes av uvær den siste søndagen i advent. Det fare for flom, stor snøskredfare og vanskelige kjøreforhold på grunn av temperaturstigning og regn.

...

Må sikre veggplater på bygg i sentrum

Bergen brannvesen er på plass ved Strangdaten 191 i sentrum etter melding om at fasadeplater står i fare for å falle ned.

...

Full EM-fest for sjette gang

Linn-Kristin Riegelhuth Koren og de norske håndballjentene bader i gull igjen. Spania ble slått 28-25 i søndagens dramatiske EM-finale.

...

Det fjerde adventslyset varmet i regntung by

Lystenningen på Fløyen er adventens høydepunkt for mange bergensere. De lar seg ikke stoppe av litt vær.