STOLT: Frøya kom tilbake og vant mot Asker i går. - Dette laget har moral, sier Marco Elsafadi.
STOLT: Frøya kom tilbake og vant mot Asker i går. - Dette laget har moral, sier Marco Elsafadi (arkivfoto). Foto: VIDAR LANGELAND

Frøya vant generalprøven

Ingen bør bli overrasket om sluttspillfinalen i basket blir mellom Frøya og Asker. Lørdag vant Frøya 90-85 i generalprøven.

Jan Gunnar Kolstad
Jan Gunnar Kolstad Profil E-post
Publisert 10.03.2012 kl 22:36 Oppdatert 10.03.2012 kl 22:40

Tips en venn på e-post:Frøya tok seriegull i Basketligaen med seieren over Gimle onsdag. Lørdag kveld ventet nummer to på tabellen, Asker, på bortebane. Der så det ut til å kunne gå skeis. For etter å ha kontrollert første halvdel av kampen, skar det seg helt i 3. periode.

– Vi lot dem ikke score mer enn 27 poeng i de to første periodene, men så satte de 29 i den tredje. De traff på alt, de overumplet oss litt og vi kom i ubalanse i forsvar, sier Marco Elsafadi.

VISTE MORAL

I 4. periode var det Frøyas tur til å være taktiske.

– Vi gikk over til helbanepress, og klarte å sinke angrepene deres. De begynte å stresse, de kom ikke til de åpne skuddene de fikk i 3. periode. Så vi gikk fra å være 11 under, til å redde ekstraomganger, forklarer han.

Også i ekstratiden kom Frøya under, bare for å komme tilbake og vinne til slutt.

– Det smakte utrolig godt! Vi viste moral, vi slo dem 11-0 i sluttminuttene av andre ekstraomgang. Nå har vi tatt dem alle tre gangene i serien, det er godt å ta med seg inn i sluttspillet, sier Elsafadi til BA.no.

FIRE KAMPER PÅ ÅTTE DAGER

Også trener Ron Billingslea var stolt over moralen i mannskapet sitt.

– Vi kjemper oss tilbake i en kamp som ikke betyr noe for tabellplasseringen. Det er sterkt, og sier noe om denne gjengen. Vi har gjort det til en vane å vinne, det vitner om god karakter i laget, sier han til BA.no.

Frøya spiller seiste seriekamp mot bunnlaget Langhus søndag, det er den fjerde kampen på åtte dager. Billingslea gleder seg til å få hvilt noen slitne spillere.

– Vi har noen småskader nå, det er et par karer som trenger litt pleie. Men i løpet av to uker skal vi være mer enn klar for sluttspillet, lover han.

På forsiden nå


En person lettere skadet i trafikkulykke ved Vågsbotn

To biler kolliderte i nærheten av rundkjøringen ved Vågsbotn i Åsane onsdag. En person ble lettere skadet.

...

Tollere fant 14 kilo amfetamin i campingbil

De to nederlenderne hevdet at de skulle til Bergen for å fiske da de ble stoppet på Svinesund. Men i campingbilen fant tollerne noe annet enn fiskeutstyr.

...

Josefin Winther og kjæresten viet av Ari Behn

Josefin Winther har giftet seg med Kimberly Larsen Winther.

...

Tom-Ørjan ble sjokkert da fant andres sykemeldinger i brevet fra Nav

Da Tom-Ørjan Kristiansen (24) åpnet konvolutten fra Nav ble han sjokkert. Der lå det tre personlige sykemeldinger som ikke tilhørte ham.