STOLT: Frøya kom tilbake og vant mot Asker i går. - Dette laget har moral, sier Marco Elsafadi.
STOLT: Frøya kom tilbake og vant mot Asker i går. - Dette laget har moral, sier Marco Elsafadi (arkivfoto). Foto: VIDAR LANGELAND

Frøya vant generalprøven

Ingen bør bli overrasket om sluttspillfinalen i basket blir mellom Frøya og Asker. Lørdag vant Frøya 90-85 i generalprøven.

Jan Gunnar Kolstad
Jan Gunnar Kolstad Profil E-post
Publisert 10.03.2012 kl 22:36 Oppdatert 10.03.2012 kl 22:40

Tips en venn på e-post:Frøya tok seriegull i Basketligaen med seieren over Gimle onsdag. Lørdag kveld ventet nummer to på tabellen, Asker, på bortebane. Der så det ut til å kunne gå skeis. For etter å ha kontrollert første halvdel av kampen, skar det seg helt i 3. periode.

– Vi lot dem ikke score mer enn 27 poeng i de to første periodene, men så satte de 29 i den tredje. De traff på alt, de overumplet oss litt og vi kom i ubalanse i forsvar, sier Marco Elsafadi.

VISTE MORAL

I 4. periode var det Frøyas tur til å være taktiske.

– Vi gikk over til helbanepress, og klarte å sinke angrepene deres. De begynte å stresse, de kom ikke til de åpne skuddene de fikk i 3. periode. Så vi gikk fra å være 11 under, til å redde ekstraomganger, forklarer han.

Også i ekstratiden kom Frøya under, bare for å komme tilbake og vinne til slutt.

– Det smakte utrolig godt! Vi viste moral, vi slo dem 11-0 i sluttminuttene av andre ekstraomgang. Nå har vi tatt dem alle tre gangene i serien, det er godt å ta med seg inn i sluttspillet, sier Elsafadi til BA.no.

FIRE KAMPER PÅ ÅTTE DAGER

Også trener Ron Billingslea var stolt over moralen i mannskapet sitt.

– Vi kjemper oss tilbake i en kamp som ikke betyr noe for tabellplasseringen. Det er sterkt, og sier noe om denne gjengen. Vi har gjort det til en vane å vinne, det vitner om god karakter i laget, sier han til BA.no.

Frøya spiller seiste seriekamp mot bunnlaget Langhus søndag, det er den fjerde kampen på åtte dager. Billingslea gleder seg til å få hvilt noen slitne spillere.

– Vi har noen småskader nå, det er et par karer som trenger litt pleie. Men i løpet av to uker skal vi være mer enn klar for sluttspillet, lover han.

På forsiden nå


...

Her renner pengene ut

Fra 2006 til 2014 har byggeprisen på fire avløpsrenseanlegg i Bergen kommune økt fra 465 millioner kroner til 1,5 milliarder kroner.

...

Mener byrådet har skjult tall

Avløpsgebyrene blir over doblet i perioden 2008 til 2019. Miljøpartiet De Grønne mener at byrådet ikke har informert bystyret om overskridelsene og forsinkelsene.

Jegere gikk seg vill i fjellet

Redningsaksjon avblåst.

...

– Det så ikke helt trygt ut

Matias Solberg reagerte da han så hengeren kjørende i Arna onsdag ettermiddag. Baderomsinnredning som veltet inne i en henger fikk bilister til å sperre opp øynene.