Sammendrag: Sogndal - Haugesund 1-1

Se mål og høydepunkter fra kampen!

Så sprakk nullen for Sogndal

Sogndal (ANB-NTB): Det måtte et vestlandsderby til for at Sogndal skulle slippe inn mål. Se mål og sjanser her!

Publisert 15.04.2012 kl 20:44 Oppdatert 15.04.2012 kl 23:02

Tips en venn på e-post:


...
Alexander Søderlund sørget for at Sogndal slapp inn årets første eliteseriemål. Foto: Digitalsport

Haugesund-spiss Alexander Søderlund utlignet og sørget for at Sogndal fikk årets første baklengsmål i eliteserien søndag. Kampen endte 1-1.

Før hjemmekampen mot Haugesund hadde Sogndal holdt nullen i tre hele kamper i sesonginnledningen. Det skulle ta ytterligere 72 minutter og totalt over 350 spilleminutter av årets eliteserie før sogningene måtte se en ball passere egen målstrek. Sogndal står likevel fortsatt uten tap etter fire serierunder.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke tok med oss alle poengene. Vi hadde bra kontroll og hadde også en mulighet til å avgjøre dette på slutten. Det er de såkalte ekspertene som har tippet at vi rykker ned. Vi har tro på oss selv og skal plukke mer poeng framover, så får vi se hvor vi ender, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Første for Mane

Vertene kom klart best i gang på Fosshaugane Campus, og Malick Mane sørget for 1-0 allerede etter ti minutter. Den tidligere Sandefjord-spissen var framme på en retur og satte inn sitt første eliteseriemål for Sogndal. Haugesund-målvakt Per Morten Kristiansen gjorde en svak utboksing på et frispark fra Ørjan Hopen og senegalesiske Mane fikk en enkel jobb med å score.

Samme Mane kunne doblet ledelsen da han fikk en ny mulighet like før sidebyttet. Han valgte å avslutte fra vanskelig vinkel, da han burde spilt mot bakre stolpe der både Hopen og Henrik Furebotn hadde åpent mål.

Fortjent utligning

Etter pause var gjestene det førende laget på banen det meste av tiden. Derfor var det lite å si på at Alexander Søderlund satte inn utligningen med 18 minutter igjen av ordinær tid.

Sogndals keeper Kenneth Udjus forsøkte å stoppe en bakromspasning mot innbytter Michael Enge Haukås, men endte opp med å bokse ballen rett i beina på Søderlund. Spydspissen svarte med å plassere inn en fortjent scoring.

– Kjedelig

Sogndal-keeperen syntes det var bittert at det første målet imot kom søndag.

– Det er tre poeng som gjelder, og jeg er utrolig skuffet over at vi ikke fikk med oss dem. Jeg synes vi hadde kontroll. Kjedelig at vi ikke holdt ledelsen, konstaterte Udjus overfor TV 2.

En klarering fra Umaru Bangura traff Ørjan Hopen da Haugesunds mål sto helt åpent ti minutter før slutt. Ballen snek seg utenfor stolperota. FKH-midtstopper Martin Bjørnbak var nær ved å sikre alle poengene for gjestene med et godt frispark. Udjus reddet ved den anledningen, og det endte med poengdeling.

Det var ikke Haugesund-trener Jostein Grindhaug særlig tilfreds med.

– De er ikke bedre enn at vi skulle hatt med oss tre poeng her, sa Grindhaug til TV 2 etter klubbens annen poengdeling på tre bortekamper denne sesongen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Trafikktrøbbel i Åsane

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Boligmessen i Vestlandshallen og lørdag på Ikea er trolig grunnen til at det er lange køer i Åsane lørdag ettermiddag.

...

Drar på historisk seiltur fra Bergen til New York

Fredag seilte cruiseskipet «Eurodam» fra Bergen med kurs mot New York, slik Amerikalinjene gjorde for 100 år siden.

...

Streikende ansatte i varehandelen får støtte fra kunder

Kundene støtter opp om streiken til byens blomsterbutikker og bakerier. – Jeg blir så sint av dette, sier kaffetørste Nina Exposito Holmen når hun får høre hva jentene i nabobutikken faktisk tjener.

...

Humoreksport fra Bergen tar over P3-lunsjen

Christian Mikkelsen og Olav Svarstad Haugland er P3s nye stemmer, og har fått godkjent av Bjarte Tjøstheim.