...
Sindri Thor Jakobsson og Sverre Næss fra Bergenssvømmerne er klare for EM. Det var de to som bodde på rom med Alexander Dale Oen under treningsleiren i Flagstaff i Arizona. Foto: MAGNE TURØY

Dale Oens romkamerater til EM

Sindri Thor Jakobsson og Sverre Næss velger å satse.

Lars Selvik
Lars Selvik Profil E-post
Publisert 16.05.2012 kl 10:10 Oppdatert 16.05.2012 kl 11:46

Tips en venn på e-post:Det har vært noen tøffe uker for hele svømmemiljøet etter den tragiske bortgangen til Alexander Dale Oen.

Svømmestjernen ble funnet død under treningsleiren med landslaget i Flagstaff i Arizona.

Likevel har landslagssvømmerne valgt å dra til langbane-EM i Ungarn som starter neste mandag.

For to av dem har tiden etter dødsfallet til Dale Oen vært ekstra tung. 20-åringene Sverre Næss og Sindri Thor Jakobsson fra Bergensvømmerne bodde på rom med Dale Oen i Flagstaff.

– Det har selvfølgelig vært tøft. Det er helt naturlig. Men etter forholdene har vi det bra nå. Vi er begge tilbake i svømmemodus, og tenker aller mest på å svømme fort under EM, forteller Næss til BA.no.

OPTIMISTISKE

Brystsvømmer Næss og butterflyspesialist Jakobsson, håper at de kan imponere landslagsledelsen i Ungarn. Målet er OL i London i sommer.

– Det blir veldig spennende. EM er en hovedtest til OL. Vi gleder oss og er optimistiske. Vi føler oss klare, sier Jakobsson.

Begge er et lite stykke unna A-kravet til OL, men håper å kunne forbedre sine tider for å komme så nær så mulig en plass i OL-troppen.

– Vi har kun fokus på gode tider der nede. Jeg føler begge to har hatt en god progresjon de siste månedene, sier Næss.

STOR TROPP

Langslaget drar til Ungarn med en stor tropp. Det vil også være med et ekstra stort støtteapparat for å hjelpe utøverne under mesterskapet.

– Det er noe som har vært avtalt for lenge siden. Vi ønsker å gi erfaring til både svømmere og trenere ved slike mesterskap. Samtidig er det godt for svømmerne å ha folk rundt seg der nede. Vi vil ta kontakt med internasjonal media for å gi beskjed om at vi ønsker fokus på svømmingen. Vi kan ikke bruke tid på alt annet der nede, forteller landslagssjef Petter Løvberg til BA.no.

Les mer om Næss og Jakobsson sine tanker om EM og OL i fredagens utgave av BA.

I tillegg til Sverre Næss og Sindri Jakobsson drar disse utøverne fra Bergen til EM i Ungarn som starter neste mandag:

Lavrans Solli, Cecilie W. Johannessen, Monica W. Johannessen, Gard Kvale, Marco Aldabe Bomstad (alle fra Bergen Svømme Club). Henriette Brekke fra Sotra (svømmer for Stavanger Svømme Club) blir også med til EM.

På forsiden nå


...

Om kort tid får mamma det viktige svaret

Om noen få uker får mamma vite om den fryktelige kreften er ute av den lille kroppen til hennes Isak (3).

...

Her er den billigste og den dyreste utepilsen

Med en halvliterpris på over 100 kroner ligger Bergen helt i toppen på listen over verdens dyreste utepils. Det bryr ikke Tina og Thomas seg om.

– Påske? Det er godteri!

Påske handler om godteri, familiekos og Jesus på korset, mener disse 4.-klassingene.