...
Ingvill Måkestad Bovim, her fra NM i 2010. (Arkivfoto) Foto: Alf Ove Hansen

Årsbeste fra Måkestad Bovim

OL-formen er i anmarsj.

Publisert 06.07.2012 kl 20:56 Oppdatert 06.07.2012 kl 22:21

Tips en venn på e-post:Odda-jenten løp inn til årsbeste under Diamond League-stevnet i Paris fredag kveld. 1500 meteren startet i forrykende tempo, og Ingvill Måkestad Bovim la seg på halen av feltet for å klare å henge med.

30-åringen løp inn til tiden 4.03,71 som er det beste resultatet hun har klart denne sesongen. Det er bare halvannet sekund bak persen på 4.02,20.

Mest gledelig var det at hun reiste seg etter 13.-plassen i EM, der hun løp inn til 4.14,32 i finalen. Hun forbedret også sin egen årsbeste med godt over to sekunder, for før fredagens løp var 4.06,09 fra Roma det beste hun hadde på 1500 meteren i år.

– Dette var det jeg håpet på. Dette er det nest beste 1500-meterløpet mitt noensinne, og det får jeg til uten at selvtilliten er særlig god etter skuffelsen i EM. Jo, dette var helt perfekt, og det viser at jeg er på rett spor. Nå er det fire uker til OL, og det kan skje mye på den tiden, sa hun til NTB etter 1500 meteren i Paris.

Det var marokkanske Marien Alaoui Selsouli som gikk til topps i løpet med 3.56,15. Hun kunne dermed juble for årsbeste i verden.

JEVNT

– Jeg tok sikte på å løpe et jevnt løp i kveld. Derfor tok jeg det litt med ro på førsterunden. Jeg visste at det kom til å gå veldig fort foran, mens målet mitt var å løpe på 64-65-runder. Det gikk veldig greit, fortalte hun.

Derfor lå hun litt bak i feltet hele løpet gjennom, men hun hadde kontroll på løperne rundt seg, selv om tempoet var veldig høyt.

– Jeg ville gjerne se om kroppen fungerte som den skulle, og det jeg presterte her i Paris i kveld er jeg veldig, veldig fornøyd med. Nå fikk jeg virkelig en del gode tilbakemeldinger.

– Var du usikker før start?

– Nei, jeg vil ikke si jeg var usikker, men etter det som skjedde i EM-finalen hadde jeg jo ingen godfølelse da jeg sto på startstreken, innrømmet hun. Bovim la til at hun ikke hadde løpt noe perfekt løp i Paris, men at hun fikk til en god tid var likevel perfekt for henne.

TRENING OG 800 METER

– Nå kommer det til å bli en del trening på meg i tiden som kommer. Jeg skal også løpe en 800 meter eller to, og da er jeg overbevist om at det kommer til å bli bra i OL, sa hun til NTB.

– Jeg visste jo at jeg normalt burde være god nok til å kjempe om en medalje i EM sist helg, men der gjorde jeg ting underveis i løpet som gjorde at jeg ikke hang med. Nå vet jeg at jeg er på vei til å nå min beste form i tide til London, la hun til.

– Kan du senke skuldrene litt i tiden som kommer nå, når du vet at formen er i anmarsj?

– Nei, jeg vil ikke si det slik. Nå gjelder det å passe på og være opptatt av at alt skal være perfekt rundt meg, på alle treninger og alt jeg gjør. Det skal gå greit, for jeg blir veldig giret av et løp som dette, og nå er jeg på rett vei til London, sa Bovim

På forsiden nå


Morten Anthony Næsheim i Lille Øvregaten.

Morten (43) har stått i boligkø i fire år

Mens han blir forbigått i kommunalboligkøen, sover han i telt og hos ulike bekjente. – Jeg er tvunget til å oppsøke de verste stedene, sier han.

...

Kvinne overfalt og voldtatt på Nordnes

På vei hjem skal kvinnen (26) ha blitt forfulgt og utsatt for en overfallsvoldtekt på Nordnes sent onsdag kveld. Politiet etterlyser vitner.

...

Trafikkulykke i sentrum

Lastebil og varebilkolliderte i Christies gate.

...

– Brann-ledelsen bør gå av ved nedrykk

Det ville ikke være urimelig om Roald Bruun-Hanssen og andre sentrale aktører satt plassene sine inn på at klubben ikke rykker ned, skriver Trond Tystad i dagens innlegg.