Sammendrag, Haugesund - Rosenborg 0-1

Se mål og høydepunkter!

Rosenborg vant i Haugesund

Haugesund (ANB-NTB): Borek Dockal avgjorde toppoppgjøret. Se mål og høydepunkter!

Publisert 15.07.2012 kl 22:48 Oppdatert 15.07.2012 kl 23:02

Tips en venn på e-post:


...
Borek Dockal avgjorde toppoppgjøret i Haugesund. Foto: Digitalsport

Tsjekkerens mål fire minutter etter pause satte standarden for resten av omgangen. Dockal kom seg fri i feltet, og headet et innlegg fra John Chibuike i mål via keeper Per Morten Kristiansens ene hanske.

– Jeg synes det var en fortjent seier, men jeg ser jo at det kunne vippet begge veier. Det var en kamp som ikke var avgjort før dommeren blåste for siste gang, sa RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Men det var små marginer som skilte omgangen fra å bli langt mer målrik. Maic Sema, Geir Ludvig Fevang og Eirik Mæland fikk hver sin store sjanse for hjemmelaget. Men der Sema kun traff Jon Inge Høiland på streken, klarte de to andre bare å treffe rett på keeper Daniel Örlund. Helt på slutten fikk Vegard Skjerve FKHs siste store mulighet, men igjen var Örlund i veien.

– RBK effektive

– Det var nok en severdig kamp. Jeg er veldig skuffet over at vi er så lite effektive, det er ikke vanlig for oss. Hovedforskjellen i dag er at Rosenborg er effektive og setter sin sjanse, mens vi brenner våre, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB.

Heller ikke Rosenborg var ufarlige, og både Jonas Svensson og Chibuike kunne doblet ledelsen. Trønderne hadde også ytterligere tre baller i mål i løpet av kampen. Men samtlige ble korrekt avvinket for offside.

Førsteomgang inneholdt færre sjanser, men hadde også sin dose dramatikk. Etter en halvtime ropte Haugesund på straffe. Oddbjørn Skartun, som fikk en sjelden sjanse på topp i Nikola Djurdjic' fravær, løp seg fri i feltet. Han gikk i bakken etter å ha blitt holdt av Simen Wangberg, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

Kunne fått straffe

– Jeg er i tvil om det er straffe eller ikke. Jeg føler at han snubler i beina mine, men det er godt mulig det er straffe, sa Wangberg etter kampen. Samtidig mener stopperen det ble veid opp i en kamp med tvilsomme situasjoner begge veier.

Grindhaug hadde derimot sett situasjonen på nytt, og var klar på at det burde blitt blåst straffe og rødt kort, ettersom Wangberg allerede hadde gult kort.

– Det er ingen tvil om at vi ble snytt der. Men siden det ikke ble blåst ble det som det ble, det er effektiviteten som skiller i dag.

Treneren sa også at kampen beviser at de ikke hører hjemme blant de tre beste i landet, men at de «bare» er blant de seks beste.

På overtid i 1. omgang fikk Skartun også en stor sjanse, men angriperen skled i det han mottok ballen, og sjansen rant ut i sanden. Symptomatisk for kampen for hjemmelaget, som kun gikk på sitt tredje hjemmetap siden returen til eliteserien i 2010. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Sjekk den nye superbåten

Den går i svimlende 32 knop og kan spy ut 6000 liter sjøvann i minuttet. Her er brannvesenets nye superbåt!

...

Yngve Hågensen: – Han burde skamme seg

Fagforeningslegenden sa klart ifra hva han mener om streikebryteri på Hjelle bakeri.

...

Bergen kommune får refs for ulovlig pengebruk

En ny rapport avslører en rekke lovbrudd i forbindelse med kjøp av private helsetjenester. I ett av tilfellene hadde et vikarbyrå fått sparken allerede i 2011, likevel har kommunen fortsatt med å bruke selskapet.

...

Elin (18) har falt pladask for bassenget

– Et vanvittig bra basseng, sier Elin Haugland til BA. Mandag fikk svømmerne i Bergen endelig innta 50-meteren i AdO Arena.