Sammendrag, Haugesund - Rosenborg 0-1

Se mål og høydepunkter!

Rosenborg vant i Haugesund

Haugesund (ANB-NTB): Borek Dockal avgjorde toppoppgjøret. Se mål og høydepunkter!

Publisert 15.07.2012 kl 22:48 Oppdatert 15.07.2012 kl 23:02

Tips en venn på e-post:


...
Borek Dockal avgjorde toppoppgjøret i Haugesund. Foto: Digitalsport

Tsjekkerens mål fire minutter etter pause satte standarden for resten av omgangen. Dockal kom seg fri i feltet, og headet et innlegg fra John Chibuike i mål via keeper Per Morten Kristiansens ene hanske.

– Jeg synes det var en fortjent seier, men jeg ser jo at det kunne vippet begge veier. Det var en kamp som ikke var avgjort før dommeren blåste for siste gang, sa RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Men det var små marginer som skilte omgangen fra å bli langt mer målrik. Maic Sema, Geir Ludvig Fevang og Eirik Mæland fikk hver sin store sjanse for hjemmelaget. Men der Sema kun traff Jon Inge Høiland på streken, klarte de to andre bare å treffe rett på keeper Daniel Örlund. Helt på slutten fikk Vegard Skjerve FKHs siste store mulighet, men igjen var Örlund i veien.

– RBK effektive

– Det var nok en severdig kamp. Jeg er veldig skuffet over at vi er så lite effektive, det er ikke vanlig for oss. Hovedforskjellen i dag er at Rosenborg er effektive og setter sin sjanse, mens vi brenner våre, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB.

Heller ikke Rosenborg var ufarlige, og både Jonas Svensson og Chibuike kunne doblet ledelsen. Trønderne hadde også ytterligere tre baller i mål i løpet av kampen. Men samtlige ble korrekt avvinket for offside.

Førsteomgang inneholdt færre sjanser, men hadde også sin dose dramatikk. Etter en halvtime ropte Haugesund på straffe. Oddbjørn Skartun, som fikk en sjelden sjanse på topp i Nikola Djurdjic' fravær, løp seg fri i feltet. Han gikk i bakken etter å ha blitt holdt av Simen Wangberg, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

Kunne fått straffe

– Jeg er i tvil om det er straffe eller ikke. Jeg føler at han snubler i beina mine, men det er godt mulig det er straffe, sa Wangberg etter kampen. Samtidig mener stopperen det ble veid opp i en kamp med tvilsomme situasjoner begge veier.

Grindhaug hadde derimot sett situasjonen på nytt, og var klar på at det burde blitt blåst straffe og rødt kort, ettersom Wangberg allerede hadde gult kort.

– Det er ingen tvil om at vi ble snytt der. Men siden det ikke ble blåst ble det som det ble, det er effektiviteten som skiller i dag.

Treneren sa også at kampen beviser at de ikke hører hjemme blant de tre beste i landet, men at de «bare» er blant de seks beste.

På overtid i 1. omgang fikk Skartun også en stor sjanse, men angriperen skled i det han mottok ballen, og sjansen rant ut i sanden. Symptomatisk for kampen for hjemmelaget, som kun gikk på sitt tredje hjemmetap siden returen til eliteserien i 2010. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ser ut som en ribbet høne: Har et år på å ordne fasaden

Ikke før var siste elev ut skoleporten, så ble den kjente eføyfasaden borte. I dag står fasaden på det som var Bergens Handelsgymnasium tilbake som en ribbet høne.

Flest misfornøyde pasienter i Helse Vest

Helse Midt-Norge går av med seieren for mest fornøyde pasienter, mens Helse Vest kommer dårligst ut, viser en landsomfattende undersøkelse.

...

100 konserter på fem dager

Det er ikke bare de nyfødte på Kvinneklinikken som får høre orkestermusikere denne uken.

...

Flyttet bilen noen meter - fratatt lappen på livstid

Den lille kjøreturen ved Åsane senter ble skjebnesvanger for den 44 år gamle bergenseren.