Sammendrag, Haugesund - Sogndal 0-0

Se høydepunkter!

Målløst i Haugesund

Haugesund (ANB-NTB): Hjemmelaget har ikke vunnet på eget gress siden mai. Se høydepunkter her!

Publisert 20.07.2012 kl 21:36 Oppdatert 20.07.2012 kl 21:56

Tips en venn på e-post:

Verken Haugesund eller Sogndal klarte å finne nettmaskene i kveldens eliteseriekamp. Nærmest scoringer kom imidlertid Haugesund langt ut i overtiden. Først avsluttet Håvard Storbæk fra en god posisjon, men ballen ble blokkert da den så ut til å trille mot hjørnet. Like etterpå prøvde Maic Sema å stange inn vinnermålet med hodet, men Sogndal-keeper Kenneth Udjus reddet.

– Jeg var sikker på at den skulle gå inn. Det er vanskelig å si hvorfor vi sliter med å vinne kamper for tiden, men alle lag opplever motgang gjennom sesongen, sa Sema etter kampen.

Begge lag virket preget av den sterke vinden og spilte ingen minneverdig kamp på Haugesund stadion. Sogndal gjorde det vanskelig for vertene, men viste seg også tidlig farlig på dødballer. Med flere innkast på rappen fikk FKH-forsvaret en stri tørn i åpningsminuttene, men holdt unna.

Keeperredninger

Etter 20 minutter kom Haugesunds toppscorer, Nikola Djurdjic, seg fri innenfor bortelagets 16-meter og skjøt fra spiss vinkel. Ballen trillet like utenfor mål. Ti minutter senere var samme mann alene gjennom mot Udjus, men bommet fra en god posisjon.

I mellomtiden kom Malick Mane til en stor sjanse for Sogndal. Senegaleseren fikk lov til å avslutte fra åtte meter, men FKH-keeper Per Morten Kristiansen blokkerte det harde skuddet. Hjemmelaget var også heldig da Gustav Valsviks hodestøt etter 35 minutter ble reddet på strek.

Foran 4554 tilskuere løftet Haugesund seg noe etter pause, men det hjalp ikke til å få ballen i nettet. Sogndal fortsatte å være farlig på hjørnespark.

– Dårlig kamp

FKH-trener Jostein Grindhaug mente begge lag spilte en dårlig fotballkamp.

– Det var litt tilfeldig at vi ikke slapp inn mål. Alt i alt er det skuffende at vi ikke slår et svakt Sogndal-lag. Vi opplever en tørke om dagen, men jeg er ikke bekymret. Nå blir det interessant å se hvor fort vi kan komme oss ut av en dårlig periode, sa Grindhaug.

Trenerkollega Jonas Olsson i Sogndal var ikke like misfornøyd etter 0-0-oppgjøret.

– Jeg er fornøyd. Før pause var vi klart best og burde gjort mål. Keeperen deres gjorde blant annet en makeløs redning. På slutten slet vi mer og fikk et stort trykk på oss. Ett hvert bortepoeng vi tar er viktig for oss, sa svenske Olsson.

Haugesund kom fra to strake tap i eliteserien før fredagens kamp. Det ene poenget gjør at rogalendingene er nummer fire på tabellen, men klubben har gått fire hjemmekamper på rad uten seier.

For Sogndal betyr resultatet at laget ligger på tiendeplassen før resten av runden spilles i helgen. «Saftkokerne» har 19 poeng etter 16 kamper. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Sier farvel til bergenspolitikken på Youtube

KrFs Filip Rygg blir kommunikasjonssjef i Skaperkraft og flytter til Oslo om en knapp måned.

...

Her er vinnerne av BAs Tall Ships-quiz

Under Tall Ships Races har Bergensavisen hatt en daglig spørekonkurranse. For hver av konkurransene har vi trukket ut en heldig vinner som vinner en reise for inntil fire personer med Fjord Line til Danmark.

...

NOAH: – Nødvendig med straffer som svir

Det koster ikke mer enn noen tusen kroner i bot å slå i hjel naboens katt. Dyrevernorganisasjonen NOAH mener straffenivået må økes dersom dyremishandling i Norge skal kunne forebygges.

...

Ser politi hele tiden på Norway Cup

– Jeg tenker ikke så mye på terrortruslene. Vi konsentrerer oss om fotball og å ha det kjekt, sier Børge Ågotnes (19) fra Nest-Sotra. Likevel er det synlig at alt ikke er som normalt på Norway Cup. De 32.000 fotballspillerne fra hele verden er godt voktet av væpnede politifolk.