...
Rune A. Jarstein. Foto: Digitalsport

Beklager fotograf-trussel

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein beklager det som har skjedd i etterkant av Slovenia-kampen.

Publisert 12.09.2012 kl 12:26 Oppdatert 12.09.2012 kl 12:34

Tips en venn på e-post:

Norges sisteskanse legger seg nesten flat i en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) at han truet en fotograf med juling onsdag.

– Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart ifra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Rune Almenning Jarstein til fotball.no.

Episoden skjedde utenfor det norske spillerhotellet i Oslo sentrum formiddagen etter Norges 2-1-seier over Slovenia i VM-kvalifiseringen.

– Gjør du det, slår jeg deg ned, svarte Jarstein på NTB scanpix-fotograf Thomas Winje Øijords spørsmål om å ta bilde av landslagskeeperen.

Fotografen tok sitt bilde, men Jarstein slo ikke som han truet med.

Intervjunekt

Jarstein nektet å la seg intervjue eller fotografere, men fotografen fulgte etter ham ned gaten fra sentrumshotellet og tok sine bilder. Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB mente Jarstein må forvente at han blir tatt bilde av utenfor det norske spillerhotellet.

– Det er både riktig og bra at Jarstein beklager det som skjedde. Vi anser oss nå ferdig med saken, uttalte Bjellaanes etter Jarstein-beklagelsen.

Jarstein beklaget samtidig at han avbrøt TV 2-intervjuet etter kampslutt tirsdag.

– Vi hadde akkurat vunnet den første VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane på overtid, og jeg følte fokuset i intervjuet ble feil. Jeg må likevel være profesjonell å tåle kritiske spørsmål. Dette skulle jeg håndtert på en bedre måte. Jeg har ringt TV 2s fotballsjef for å beklage i formiddag, sier Jarstein.

Keepertabbe

Viking-spilleren viste ikke patent keeperspill ved Slovenias scoring i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. Jarstein ga retur på et frispark som gikk i keeperhjørnet, og Marko Suler skjøt ballen via midtstopper Kjetil Wæhler. Norge vant 2-1 etter at John Arne Riise scoret på straffespark på overtid.

Jarstein likte ikke at baklengsmålet ble omtalt som en keepertabbe.

– Jeg synes det var en bra prestasjon av meg å stoppe ballen. Jeg så ikke utgangen på skuddet, og ballen kom fort. Dere får lære dere noe mer om keeperspill. Det er mange dumme spørsmål og ikke mye positivt som skrives om meg, sa Jarstein i intervjusonen etter kampen.

Han forlot et TV 2-intervju i sinne og kastet headsettet i veggen. Det skal ha blitt ødelagt.

– Jeg har snakket med Rune om det som skjedde. Han er et følelsesmenneske, og det har vært et ekstra stort fokus på keepersituasjonen i forbindelse med de to siste landskampene. Vi er begge enig om at reaksjonen tirsdag og onsdag er uakseptabel, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til fotball.no.

– Det er veldig viktig at han har innsett at dette var upassende oppførsel og tullete gjort. Med å be om unnskyldning er det lettere å rette blikket fremover, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Mann ble slått ned i sentrum

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Helt uprovosert, ifølge politiet.

...

Ung fisker kjøpte sin egen holme for over fire millioner kroner

Det første budet var så høyt at de andre ble skremt, tror megleren.

...

Flere deler likt ved brudd

Langt færre foreldre mottar barnebidrag formidlet gjennom Nav enn for ti år siden. Årsaken er at flere blir enige privat og at flere deler samværet med barna likt.