Mistet et helt lag

Hovding har mistet begge trenerne pluss et solid 2. divisjonslag siden i fjor.

Anders Ekanger
Publisert 13.04.2005 kl 20:04 Oppdatert 14.04.2005 kl 08:13

Tips en venn på e-post:


Trener Morten Kalvenes i Hovding.
Trener Morten Kalvenes i Hovding. Foto: Arkiv

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/1542372/2005-04-14T08:13:58Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.156.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

– Vi kunne ikke gått på en ny sesong med de samme spillerne. Mange av dem var mette som fotballspillere, det viste også tydelig ved at vi slet i fjor, sier leder av i Hovding Helge Raknes.

Hovding har mistet elleve spillere, en spillende assistenttrener og en hovedtrener siden sesongen 2004.

Kjetil Knutsen som ledet A-laget gjennom syv år, er byttet ut med Morten Kalvenes og assistent Trond Egil Soltvedt er byttet ut med Paul Tengs. De tolv utgående spillerne er erstattet med unge og sultne, men uferdige spillere.

– Det er ikke bare å knipse med fingrene og få disse spillerne erstattet, innrømmer Raknes.

LITEN ERFARING

Flere av spillerne som har forlatt Hovding var sentrale da klubben tok steget opp i 2. divisjon i 2003. De var også viktige i fjor da laget tok seg velberget gjennom den vanskelige andre sesongen i divisjonen.

– Før eller senere ville generasjonsskiftet komme. Kanskje er det ikke så dumt å ta det akkurat nå, mener Hovding-lederen, i og med at Åsane og Fana er inne en lignende fase.

– Generasjonsskiftet har ikke preget oss i forberedelsene, men vi forsøker å bygge nye Hovding, forteller trener Morten Kalvenes, som mener nye menn på blokken gjør sesongen ekstra spennende.

– Konsekvensen er blitt at vi har et lag med liten erfaring fra 2. divisjon. Styrken vil være galskapen som preger ungdommene våre, mener den nye treneren.

– MÅ GÅ FORAN

Hovding har blant andre sikret seg tidligere Brann-spiller Torbjørn Kjerrgård, og Christoffer Eliassen fra Løv-Ham. I tillegg sikret klubben seg fjorårets toppscorer i 4. divisjon, Torgeir Johannesen fra Skjergard.

Kalvenes forteller om baktanke med hver eneste nykommer.

– Vi mener samtlige nye har et potensial. De er motiverte og full av vilje. Men de som har vært med, Henrik Salveson, Einar Jacobsen og Aleksander Orvedal, skal være dem som går foran, mener Hovding-treneren, som ikke har forventninger om et stabilt lag allerede i år. Leder Helge Raknes mener nye Hovding på langt nær er ferdigbygget.

– Vi trenger kanskje både dette året og neste før stallen er satt. Da blir det nok naturlig at Hovding vil svinge i år, innser Helge Raknes.

På forsiden nå


Full utrykning til Haakonsvern etter dykkerulykke

En fritidsdykker er fraktet til kaien ved Haakonsvern etter en ulykke. Redningsarbeid pågår, opplyser politiet.

...

Politiet i Hordaland reduserer ikke bemanningen

– Berdskapen er uendret, slår politiførstebetjent i Hordaland politiditrikt, Janne Steimler Sætre, fast overfor BA mandag formiddag.

...

Michael Moore har invitert BIFF til verdensomspennende prosjekt

BIFF girer opp før den femtende utgaven av festivalen i september.

- Standarden på den eldste delen av bygget er så dårlig at det er nødvendig å bygge nytt, sier rådmann i Samnanger, Tone Ramsli. Opposisjonen mener at den gamle delen kan rehabiliteres og brukes når eldrebølgen slår inn om noen år. - Vi har ikke råd til å rive og bygge nytt. Vi har store etterslep på vei, vann og avløp, mener Frp, som dessuten er negativ til at kommunen har innført eiendomsskatt.

Minikommune bygger nytt sykehjem til 120 millioner

Eldre må flytte mens byggingen pågår.