...
Julian Kristoffersen følger overgangen til FCK er en drøm som går i oppfyllelse. Foto: Aleksander Limkjær, Gjengangeren/ANB

Fra 3. divisjon til FCK

16 år gamle Julian Kristoffersen bytter ut Ørn-Horten med FC København.

Publisert 01.07.2013 kl 18:03 Oppdatert 01.07.2013 kl 18:07

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/6739464/2013-07-01T18:07:51Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.204.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

[Gjengangeren] Etter fem dager hvor han trente med FC Københavns U17- og U19-lag, var danskene overbevist. De ønsket seg 16 år gamle Julian Kristoffersen. I går var alle parter enig, og overgangen fra FK Ørn Horten til FC København en realitet.

– Dette er veldig kult, en drøm som går i oppfyllelse, og jeg var aldri i tvil om at dette var en sjanse man ikke sier nei til, sier Julian, som dermed følger i fotsporene til fire andre Ørn-”produkter” og får kontrakt i utlandet. De fire er Per Bredesen, Trym Bergman, Jørgen Jalland og Daniel Moen Hansen.

– Ville si ja på flekken

Han hadde lyst til å si ja på flekken da tilbudet om en plass i FC Københavns akademi og en treårskontrakt ble lagt på bordet. Fullt så lett er det ikke i toppfotballen. Forhandlingene mellom Julians agent Morten Wivestad og FCK, og Ørn og FCK har tatt litt over en uke.

– Jeg ble litt utålmodig for jeg var klar med en gang, men jeg er veldig takknemlig for jobben Morten har gjort, sier 16-åringen, som i kontrakten er sikret skoleplass, leilighet i Danmark, samt noe lønn.

Julian var veldig fornøyd med hvordan prøvespillingen gikk.

– Det var et veldig høyt nivå, bedre enn jeg trodde. Det er bare gode spillere der, både på U17- og U19-lagene. Jeg følte jeg holdt følge, og det kan jeg takke A-lagstreningene i Ørn for. Hadde jeg vært på et guttelag eller juniorlag de to siste årene hadde det blitt vanskelig for meg på FCK-treningene, sier 16-åringen, som også har fått igjen for mye egentrening. I snitt trener han to økter om dagen.

Les hele saken på Gjengangerens nettsider

På forsiden nå


...

Pøbler limte igjen døren til Emilia (23)

– Utrolig barnslig, sier SiB-direktøren.

...

Slaktes av fansen

– Knøttefotball! – Bedriftslag! – Guttelaget til Åsane er bedre!

...

– Selvsagt burde Bybanen etter Lagunen ha beveget seg i retning Os

Erling Gjelsvik applauderer i dag vilt og hemningsløst byrådets beslutning om å satse på bybane vestover før Åsane.

– Vi gjør alt feil, og alt Mjøndalen vil

Marcus Pedersen var irritert etter kampen.