Erik Huseklepp kan være på vei hjem, og investorene i Hardball er nok en gang villige til å bidra.
Erik Huseklepp kan være på vei hjem, og investorene i Hardball er nok en gang villige til å bidra. Foto: ARNE RISTESUND

Hardball giret på Huseklepp

Hardball har tidligere sørget for å holde Erik Huseklepp i Brann. Nå vil de ha ham hjem.

Jan Gunnar Kolstad
Jan Gunnar Kolstad Profil E-post
Publisert 27.04.2012 kl 11:10 Oppdatert 27.04.2012 kl 11:48

Tips en venn på e-post:


Eivind Lunde (arkivfoto).
Eivind Lunde (arkivfoto). Foto: ARNE RISTESUND

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/6032677/2012-04-27T11:48:51Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

– Hele denne runddansen med Erik begynte jo med Baris manglende betaling. Selv om han har klart seg bra i England, er det vel sånn at han ikke har vært helt heldig med utenlandsoppholdet sitt, og det skal vi ikke holde mot ham, sier Eivind Lunde.

RYKKER NED

Hardballs daglige leder sier mer eller mindre rett ut at de blir med på spleiselaget hvis Erik Huseklepp vil hjem.

– Det er mange som skal involveres før dette blir en realitet, men vi er jo informert om det som skjer. Jeg tror det til syvende og sist blir et spørsmål om hva Erik vil, men fra vårt ståsted ville det vært stort å få ham tilbake til Bergen og Brann. Han er en type det er umulig å mislike, både som spiller og menneske. Og jeg unner ham ikke å bli sparket i stykker i League One i England, sier Lunde, og refererer da til serien Portsmouth spiller i neste år.

Og det er altså sørkystlaget som eier Huseklepp. Men ved et nedrykk, som allerede er en realitet, må de kutte i kostnadene. Og Huseklepp er relativt dyr i drift, i hvert fall for en klubb på nivå tre?

Investorene i Hardball har egentlig som politikk å støtte kjøp av unge spillere, helst under 23 år, for videreutvikling i Brann.

– VILLE VÆRT HERLIG

De skal heller ikke bidra til driften av klubben, for eksempel lønn til spillerne. Men disse retningslinjene har flere ganger blitt tøyet, noe de gladelig gjør igjen hvis Huseklepp vil hjem til familie og fire dager gamle Emma.

Det er i forbindelse med datterens fødsel han har hatt de siste samtalene med Brann, noe som blir bekreftet fra Stadion.

– Får en til en konstruktiv løsning, vil vi være med og bidra. Å få Erik tilbake, ville vært herlig. Jeg har selv snakket med ham flere ganger, og han er som sagt en gutt du bare må like. Det tror jeg alle gjør. Vi (Hardball) var en gang årsaken til at han ble i Brann, så vi vil selvsagt være med igjen, gjentar Lunde, som altså punget kraftig ut da Huseklepp var på vei til Stabæk - men tok en helomvending og ble i Bergen til fyrstelig betaling vinteren 2007/08.

– Vi hadde også et ord med i laget da han fikk reise ut, så det skulle bare mangle at vi ikke var med om han skulle ønske å komme tilbake. Men igjen; her er det mange ting som må klaffe samtidig, og det er Erik som har siste ordet. For vår del forholder vi oss til Brann, og fra dem er vi løpende informert, sier Eivind Lunde til BA.

På forsiden nå


...

Utrykning til urmaker i Bergen sentrum

Politiet har rykket ut til urmaker Per S. Lønborg i Strandgaten. Bakgrunnen er at en person skal ha kommet inn i butikken og truet innehaveren.

...

Kaller brøytesjefene inn til hastemøte

Veivesenet krever svar om brøytesituasjonen på Voss og i Hardanger.

...

Sydnestunnelen stengt i retning sentrum

Kollektivtunnelen i Bergen sentrum blir stengt i et par timer på grunn av reparasjoner. Dette fører til forsinkelser som kan forplante seg utover formiddagen, ifølge Skyss.

...

«Står du med kniv i hånden, du lille drittunge, kom og stikk meg da»

Sekunder senere segnet mannen om. Nå er den 25 år gamle lillebroren dømt til fengsel i elleve år.