...
Erik Mjelde slår ut med hendene etter den merkelige situasjonen hvor han scorer mens han egentlig skulle spille ballen i Lillestrøms keeper. Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Det er ikke bare Brann som slipper inn med vilje

Sjekk hvem som har vært i den samme situasjonen som Brann var i søndag.

Trond Roger Nydal
Trond Roger Nydal Profil E-post
Publisert 14.05.2012 kl 13:43 Oppdatert 14.05.2012 kl 16:09

Tips en venn på e-post:


Mål, Lillestrøm - Brann 2-4
Mjelde, (49)
Mål, Lillestrøm - Brann 3-4
Sigurdarson, (51)

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/6058687/2012-05-14T16:09:49Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.168.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Selv ikke fotballnestor Arne Scheie kan erindre en lignende situasjon som den som oppstod på Åråsen mellom Lillestrøm og Brann i går. Brann scorer ufrivillig ved Erik Mjelde og svarer med å slippe inn med vilje.

– I Norge kan jeg ikke huske det har skjedd tidligere. Jeg burde kanskje ha husket om det har skjedd i europeisk fotball, men jeg vet bare at det var et tilfelle i Sør-Amerika en gang, sier NRK-kommentatoren til BA.no.

KOPIERTE AJAX

Men en tilsvarende situasjon har faktisk skjedd på en europeisk fotballbane. 20. september 2005 spilte reservelaget til Ajax mot 2. divisjonslaget Cambuur Leeuwarden i den nederlandske cupen.

På stillingen 2-0 til Ajax spiller Cambuur ballen ut for at en skadet Ajax-spiller skal få behandling. I forsøket på å spille ballen tilbake scorer Ajax-spiller Jan Vertonghen 3-0 med en daler rett i krysset.

Målscoreren slår sjokkert ut med armene, like forfjamset som Erik Mjelde ble på Åråsen i går.

I likhet med Brann velger Ajax å tillate motstanderlaget å score uforstyrret fra avspark.

BERØMMER BRANN

Det vittigste ved tilfellet i Nederland er imidlertid at Cambuur Leeuwarden nesten presterer å sette ballen utenfor på åpent mål!

Se hele situasjonen i bunnen av saken.

Arne Scheie mener Brann bør berømmes for opptredenen på Åråsen i går.

– Jeg synes Brann fremstår som veldig holdningsskapende og viser fair play på øverste nivå. Det er bare å håpe at alle nordmenn legger det på minnet. Man snakker jo veldig mye om fair play, men det er sjelden det utøves i praksis slik som dette, sier Scheie.

På forsiden nå


...

Nedtur for Erna Solberg

I en ny meningsmåling mister de borgerlige partiene flertallet på Stortinget. Samtidig kommer Miljøpartiet De Grønne i vippeposisjon.

...

– Husk at Bergen sentrum er grunnen til at vi bor her. Ingen av oss ville vært her hvis det bare var Åsane.

Mandag kveld ble Bryggen og Fisketorget debattert på Litteraturhuset. Panelet var uenige om både dagens tilstand og visjonen for områdene.