...
Erik Mjelde slår ut med hendene etter den merkelige situasjonen hvor han scorer mens han egentlig skulle spille ballen i Lillestrøms keeper. Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Det er ikke bare Brann som slipper inn med vilje

Sjekk hvem som har vært i den samme situasjonen som Brann var i søndag.

Trond Roger Nydal
Trond Roger Nydal Profil E-post
Publisert 14.05.2012 kl 13:43 Oppdatert 14.05.2012 kl 16:09

Tips en venn på e-post:


Mål, Lillestrøm - Brann 2-4
Mjelde, (49)
Mål, Lillestrøm - Brann 3-4
Sigurdarson, (51)

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/6058687/2012-05-14T16:09:49Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Selv ikke fotballnestor Arne Scheie kan erindre en lignende situasjon som den som oppstod på Åråsen mellom Lillestrøm og Brann i går. Brann scorer ufrivillig ved Erik Mjelde og svarer med å slippe inn med vilje.

– I Norge kan jeg ikke huske det har skjedd tidligere. Jeg burde kanskje ha husket om det har skjedd i europeisk fotball, men jeg vet bare at det var et tilfelle i Sør-Amerika en gang, sier NRK-kommentatoren til BA.no.

KOPIERTE AJAX

Men en tilsvarende situasjon har faktisk skjedd på en europeisk fotballbane. 20. september 2005 spilte reservelaget til Ajax mot 2. divisjonslaget Cambuur Leeuwarden i den nederlandske cupen.

På stillingen 2-0 til Ajax spiller Cambuur ballen ut for at en skadet Ajax-spiller skal få behandling. I forsøket på å spille ballen tilbake scorer Ajax-spiller Jan Vertonghen 3-0 med en daler rett i krysset.

Målscoreren slår sjokkert ut med armene, like forfjamset som Erik Mjelde ble på Åråsen i går.

I likhet med Brann velger Ajax å tillate motstanderlaget å score uforstyrret fra avspark.

BERØMMER BRANN

Det vittigste ved tilfellet i Nederland er imidlertid at Cambuur Leeuwarden nesten presterer å sette ballen utenfor på åpent mål!

Se hele situasjonen i bunnen av saken.

Arne Scheie mener Brann bør berømmes for opptredenen på Åråsen i går.

– Jeg synes Brann fremstår som veldig holdningsskapende og viser fair play på øverste nivå. Det er bare å håpe at alle nordmenn legger det på minnet. Man snakker jo veldig mye om fair play, men det er sjelden det utøves i praksis slik som dette, sier Scheie.

På forsiden nå


...

Trippelt obs-varsel i Bergen og omegn

Bergen og omegn herjes av uvær den siste søndagen i advent. Det fare for flom, stor snøskredfare og vanskelige kjøreforhold på grunn av temperaturstigning og regn.

...

Må sikre veggplater på bygg i sentrum

Bergen brannvesen er på plass ved Strangdaten 191 i sentrum etter melding om at fasadeplater står i fare for å falle ned.

...

Det fjerde adventslyset varmet i regntung by

Lystenningen på Fløyen er adventens høydepunkt for mange bergensere. De lar seg ikke stoppe av litt vær.

...

Kalvenes blir assistentrener i Åsane

Morten Kalvenes er klar for 1. divisjonsklubben Åsane, som assistenten til Kjetil Knutsen. – Det blir først og fremst veldig spennende, sier den tidligere Arna-Bjørnar-treneren om det som venter.