...
Melissa Bjånesøy og June Hammersland feirer årets første Sandviken-seier. Foto: Eirik Hagesæter

– Utrolig viktig!

Sandviken ser slutten på heistilværelsen.

Tormod Bergersen
Tormod Bergersen Profil E-post
Publisert 28.04.2011 kl 21:22 Oppdatert 28.04.2011 kl 22:35

Tips en venn på e-post:


KAMPFAKTA

  • Sandviken – Linderud Grei 2–1 (1-1)
  • Stemmemyren. Toppserien kvinner.
  • 171 tilskuere.
  • Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg.
  • Gult kort: Melissa Bjånesøy, Sandviken.
  • 0-1: Maren Hauge (10.), 1-1: Melissa Bjånesøy (41.), 2-1; Mia Nygård (79.).
  • Sandviken (4-4-2): Elise Barsnes – Maria Kvalen, June Hammersland, Marita Salbu, Kine Solberg (Trine Lund fra 90.) – Ingelin Ognedal (Lise Rikstad fra 74.), Vilde Lien Gripnar, Mia Nygård, Linn Aarland – Melissa Bjånesøy, Tonje Charlotte Stald (Lene Sperre fra 66.).

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.ba.no/41/5586958/2011-04-28T22:35:43Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.168.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Bergenslaget har klartet opp og ned mellom 1. divisjon og Toppserien siden 2005. 2-1-seieren mot Linderud Grei gir damene troen på at de skal klare det samme som i 2004: Beholde plassen i den øverste divisjonen.

– Dette er ett av de lagene vi visste at vi måtte slå, og denne seieren var utrolig viktig, sier Sandviken-veteran June Hammersland, som har vært med på sin del av opp- og nedrykk med klubben sin de siste sesongen.

– Jeg er lei av det nå, og i år tror jeg at vi skal klare det, sier hun.

Det startet likevel ikke bra for Sandviken, som virket utrolig preget av stundens alvor. Gjestene fra Oslo kunne tatt ledelsen etter fem minutter, da Ellen Wang kom alene med keeper. Men Elise Barsnes gjorde en av to klasseredninger i kampen.

– Elise sto en prikkfri kamp i dag, roser trener Øyvind Nordtveit sisteskansen sin.

Etter ti minutter måtte også hun gi tapt etter en gedigen forsvarsfeil i vertenes forsvar. Dermed gikk Linderud Grei opp i ledelsen. Sandviken spilte etter hvert nervøsiteten av seg, og en solid takling fra Vilde Lien Gripnar startet angrepet som endte med at Melissa Bjånesøy kom alene med keeper og sørget for balanse i regnskapet. Da var det fire minutter igjen til pause.

Etter hvilen var det ingen tvil om hvem som var det beste laget, selv om gjestene hadde sine farlige kontringer. Elleve minutter før slutt fikk de lønn for strevet da Mia Nygård satte inn vinnermålet fra skrått hold.

– Det var helt herlig. Vi var så preget av at vi måtte vinne denne kampen, og den lettelsen man føler når man faktisk klarer det er bare helt utrolig, sier Hammersland.

Også treneren var lettet etter sesongens første seier, og fire poeng totalt. Lindegrud Grei og Medkila, på nedrykksplassen, har null poeng så langt.

– Det var så herlig å gå inn i garderoben etter kampen, og gratulere dem med seieren, sier Nordtveit, som tok sin aller første seier i toppserietrener i kveld.

På forsiden nå


...

Kilder tror sambandet tidligst blir ferdig regulert i 2020

Erna Solberg og Knut Arild Hareide gikk til valg på byggestart av Hordfast i 2018. Vegvesenet legger opp til at sambandet er ferdig planlagt en gang i 2019.

Bilist kjørte utfor E16 og havnet i steinrøys

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Sovnet.

...

Pub snusket med moms i ett år

Da politiet kom på døren ble puben stengt på flekken. Nå må to menn i fengsel.

Kritisk til utnevnelsen av Warloe

...

Erling Gjelsvik er sterkt kritisk til at Henning Warloe er tilbake som toppolitiker.