...
Andreas Thorkildsen endte på sjetteplass. Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Ingen medalje for Thorkildsen

– Jeg fikk ikke ut det jeg har inne.

Publisert 11.08.2012 kl 21:54 Oppdatert 11.08.2012 kl 22:56

Tips en venn på e-post:Den dobbelte OL-mesteren, som vant både i Aten i 2004 og i Beijing for fire år siden, måtte ta til takke med 6.-plassen i London. Det hadde han ikke ventet. Han hadde heller ikke trodd at gullet skulle gå til Keshorn Walcott fra Trinidad og Tobago, som Thorkildsen hilste på for første gang i finalen.

– Det hadde vært greit å bli nummer seks dersom nivået hadde vært høyt, men å bli nummer seks med de resultatene det var i denne konkurransen er rett og slett for jævlig, sa Thorkildsen i møte med norsk presse.

Walcotts gullkast målte 84,58 meter. Ukraineren Aleksander Pjatnytsja ble slått til sølv med sju centimeter, mens det ble finsk bronse ved Antti Ruuskanen med 84,12.

Thorkildsen hadde to gyldige kast i konkurransen. Det første, i annen omgang, målte 82,63, mens det andre, som kom i fjerde omgang, målte 81,70.

ØDELA MYE

– Jeg er i ferd med å avslutte en dårlig sesong, der jeg har gjort noen dårlige valg. Det aller første jeg vil si er at jeg ikke skulle ha stilt i EM, for det ødela ganske mye for meg. Jeg skulle ha satset på viktigere konkurranser inn mot OL. Det er det lett å si nå i etterpåklokskapens navn, sa Thorkildsen til NTB i intervjusonen under den store Olympiastadion.

– I denne OL-finalen ble konkurransen veldig dårlig for mitt vedkommende. Timingen i kastingen var ikke som den skal være. Det har nok noe med manglende konkurranser å gjøre, mente Thorkildsen.

Han ble skadet i EM-finalen, der han også endte utenfor seierspallen, på fjerdeplass. Deretter måtte han stå over Diamond League-stevnene i Paris og Monaco.

Viktig konkurransetrening før OL gikk tapt.

– Jeg fikk ikke ut det jeg har inne i denne finalen. Stabiliteten er rett og slett ikke til stede. Nå håpet jeg at det samme skulle skje i finalen som i kvalifiseringen, da jeg klarte å snu det i løpet av ett kast, men her ble det nye feil hele tiden, slo den detroniserte OL-mesteren fast overfor NTB.

SLUTT FOR I ÅR?

Han var skuffet og nedslått etter OL-finalen og antydet at han kanskje skulle kutte ut resten av sesongen.

– Det er bare tre konkurranser igjen, så det er ingen stor sak. Jeg får tenke over dette og bestemme meg i løpet av uken. Jeg kan jo ikke vinne Diamond League likevel, sa Thorkildsen.

Klubben hans skal arrangere NM på hjemmebane i Kristiansand ti dager etter at OL er over, men Thorkildsen ga ikke noe klart svar på om han kommer til å stå over NM-festen også på hjemmebane.

– Det jeg kan si er at det kommer til å irritere meg, Pitkämäki, Vesely og mange andre som har lange kast inne, at OL-gullet skulle gå på like i underkant av 85 meter. En del av oss som var med i denne finalen burde sørget for at det ikke skjedde, sa Thorkildsen.

Han la til at han hadde en god følelse lenge, men fikk det likevel ikke til.

– Den dårlige teknikken jeg sliter med vil være årsaken til at jeg kutter ut kastingen resten av sesongen. Det vil gi meg bedre tid til å starte forberedelsene for neste år. Kanskje det er lurt, sa Andreas Thorkildsen etter at OL var over for ham

På forsiden nå


...

– IS har halshogd den amerikanske journalisten Steven Sotloff

Den islamske staten (IS) har offentliggjort en video som viser at den amerikanske journalisten Steven Sotloff halshogges, melder organisasjonen SITE.

...

Vennene har samlet inn 170.000 kroner til sin syke venninne

– Det er ikke bare pengene som hjelper meg. Å vite at så mange bryr seg varmer voldsomt, sier borrelia-syke Ane Fimreite (21).

...

Kine løftet 420 kilo i junior-VM

Kine Blummenfelt perset både i knebøy og benkpress, men det holdt likevel ikke til medalje.

...

100 demonstranter omringet bakeri

Hundre streikende fra Handel og Kontor stilte seg opp foran «Lille bakeri» i Christian Michelsens gate tirsdag formiddag.