Blake knuste Bolt

Yohan Blake knuste landsmannen og treningskameraten Usain Bolt med knalltiden 9,75 på 100 meter under det jamaicanske OL-uttaket.

Publisert 30.06.2012 kl 12:16 Oppdatert 30.06.2012 kl 12:18

Tips en venn på e-post:


...
Yohan Blake knuste Bolt på 100 meter. Foto: Wikimedia

Bolt kom inn på 2.-plass med 9,86, mens Asafa Powell ble nummer tre med 9,88 natt til lørdag norsk tid.

9,75 på Blake er årsbeste i verden, og tiden gjør ham til den fjerde raskeste gjennom verdenshistorien. Bare Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69) og Powell (9,72) har løpt fortere.

– Jeg følte ikke noe press i det hele tatt. Alt fungerte, og jeg var heldig, sa Blake etter å ha senket sin personlige rekord med sju hundredeler.

Blake, Bolt og Powell kvalifiserte seg alle til OL.

Bolt deppet ikke etter nederlaget. Det hører med til sjeldenhetene at den mannen blir slått i en konkurranse. Han er fortsatt storfavoritt til å vinne distansen i OL senere i sommer.

– Blake er uten tvil en klasseløper, det har gjentatt en rekke ganger de siste årene, sa Bolt, som sa at han ble distrahert i starten og at det ødela løpet for ham.

– Neste (Carter) beveget seg ved siden av meg, og da skuddet gikk var jeg ikke konsentrert nok, unnskyldte Bolt.

Glen Mills er trener for både Blake og Bolt.

– Glen sa at jeg kunne klare det, og jeg trodde ham, sa Blake.

– Vi er akkurat der vi skal være. Nå handler det om å holde dem friske, sa Mills.

– Vi sendte ikke Blake til Europa for å konkurrere tidligere i sesongen. Derfor er han i langt bedre form enn Bolt i øyeblikket, forklarte suksesstrener Mills.

Kvinnenes 100 meter i det jamaicanske OL-uttaksløpet var det også kvalitet over. Shelly-Ann Fraser-Pryce vant på 10,70, og også det var årsbeste i verden. Veronica Campbell-Brown ble nummer to med 10,82, og Kerron Stewart nummer tre med 10,94. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Dårlig renhold ved mange spisesteder i Bergen

Da Mattilsynet kontrollerte 21 spisesteder i Bergen i november, fant de flere rotete kjøkkener med dårlig renhold. Hele 15 av stedene får kritikk. Se listen nederst i artikkelen.

...

I 15 år har de gjort førjulstiden morsommere

Juletre, julenek, reinsdyr og julestjerner. Frisørene på Strandkaien stiller alltid med et nytt julekostyme uken før jul. Se de festlige bildene!

...

Kraftig tordenvær i natt

...og det kan komme mer utover dagen.