...
Alxander Kristoff. Foto: Getty Images/Allover Press/ANB

Kristoff toer i Danmark

Alexander Kristoff spurtet om seieren på første etappe i Danmark Rundt onsdag.

Publisert 22.08.2012 kl 19:58 Oppdatert 22.08.2012 kl 20:00

Tips en venn på e-post:Han ble slått bare av tyskeren André Greipel.

Den norske OL-bronsevinneren var langt framme i spurten, men han greide ikke å hamle opp med Lotto-rytteren Greipel, som vant tre etapper i sommerens Tour de France.

– Da jeg så avslutningen første gang, tenkte jeg at oppløpet ville bli for tøft for meg, men man får alltid ekstra krefter på den siste kilometeren, sa Greipel etter sin ganske klare seier.

– Selv når jeg ikke er i toppform, har jeg mye kraft i beina. Det var en hard spurt i motbakke, og slike gir alltid større utslag.

Katjusja-rytter Kristoff tok 2.-plassen foran Theo Bos (Rabobank) og Luke Rowe (Sky).

En massevelt mot slutten av etappen ødela for flere ryttere, blant dem Lars Petter Nordhaug, og sørget for at en størrelse som Mark Cavendish ikke fikk sjansen til å spurte om seieren.

– Jeg var den siste som slapp gjennom før de feltet. Jeg så dem velte til høyre for meg, og litt etter veltet de også til venstre. Det var så vidt jeg kom unna, sa Cavendish etter rittet.

– Jeg veltet ikke, men jeg måtte stoppe opp, sa han.

Velten inntraff 3,5 kilometer før mål. Selv om det normalt er bare på de tre siste kilometerne at tidstap etter velt blir annullert, valgte arrangøren å gi alle som ble fanget i eller bak massevelten samme tid som etappevinneren.

Nordhaug, som regnes blant favorittene til sammenlagtseier, slapp dermed å komme helt skjevt ut.

Greipel sykler i den gule ledertrøya på torsdagens etappe fra Løgstør til Aarhus. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Brannmagasinet: Se og le!

Elleville parodier på Rikard Norling og Erik Huseklepp.

...

– Ga unge gutter snus og tobakk for nakenbilder

En mann i midten av 30-årene har innrømmet at han over tid har tatt bilder med barnepornografisk innhold av unge gutter i Nordhordland. Som motytelse har ungdommene fått tobakk og snus, skriver Avisa Nordhordland.

...

Andersen: – Ingen har noe å frykte fra meg

Fredag ble det kjent at statsadvokaten ikke anker prøveløslatelsen av Erik Andersen. Nå er han klar til å begynne sitt nye liv.

...

Etterlyser mann med hund etter Åsane-brann

Politiet har fått flere tips etter brannen på et legesenter i Åsane i natt. Politiet er interessert i å komme i kontakt med en mann som gikk i området med en hund.