...
Tora Berger klarte ikke å redde Norge under stafetten i skiskyting lørdag. Hun gikk til slutt inn på en femteplass. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

Tøffe løyper for Berger & co

Tora Berger pådro seg ett tilleggsminutt, slet i sporet og endte på 3.-plass på normaldistansen.

Publisert 07.03.2013 kl 15:32 Oppdatert 07.03.2013 kl 15:34

Tips en venn på e-post:Da heller ikke spruten i sporet var den helt store, måtte VM-dronningen Tora Berger ta til takke med 3.-plass på normaldistansen i verdenscupen skiskyting i Sotsji torsdag.

Berger har hatt en fantastisk sesong, og fulgte opp VM-suksessen med tre seirer i Holmenkollen sist helg.

Torsdag var ikke formen like bra i neste års OL-by. Berger skjøt 19 av 20 mulige treff.

De norske løperne synes at løypene var tøffe og harde.

– Jeg fikk respekt for bakken. Jeg var usikker på hvordan jeg skulle angripe den i dag. Det var ikke noe toppløp i sporet, sa Berger til TV 2.

Rask

Berger var 46,8 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva i mål. Den hviterussiske løperen fikk to tilleggsminutter på siste skyting, men farten hennes i sporet var det ingen som kunne matche. Domratsjeva hadde beste langrennstid. Tyske Miriam Gössner hadde nest beste langrennstid, men ble fragått med 1.37 minutter av Domratsjeva.

Russiske Olga Zaitseva ble nummer to. Hun var en av få som prikket inn 20 treff, men farten i sporet var ikke god nok. Zaitseva stivnet helt mot slutten og kom i mål 34,6 sekunder bak vinneren.

Med 168 poeng vant Berger normaldistansecupen.

Øvrige norske

Ann Kristin Aafedt Flatland ble nest beste norske på 23.-plass. Hun fikk to tilleggsminutter og var 4.24,3 minutter etter Domratsjeva i mål. Hilde Fenne endte på 24.-plass etter tre tilleggsminutter. Ane Skrove Nossum fikk fire bom og havnet på 36.-plass. Bente Landheim ble nummer 37 og Tirill Eckhoff ble nummer 50.

– Det var en av de hardeste plassene jeg har gått. Det er stort sett motbakker hele veien, så det var greit å få sett hva man skal jobbe med til neste år, sa Flatland. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Melding om to eksplosjoner på Bømoen på Voss

110-sentralen meldte om eksplosjon og flammer på Voss. Det viste seg å være et svært bål.

...

Her gjør han en skikkelig tabbe

Natt til søndag ble veteran-brannbilen til Eilif Harbitz-Rasmussen stjålet på Skarholmen på Askøy. Nå er den funnet.

...

26 personer ble lottomillionærer

To personer fra Bergen fikk noen millioner kroner ekstra på kontoen i påsken.

...

Havnet i en livsfarlig velt

Til alle døgnets tider forsyner kranfører Bjørn Olav Kleivenes (51) og hans kolleger oljearbeiderne i Nordsjøen med alt de trenger.