...
Marit Bjørgen vant 30-kilometeren i Holmenkollen søndag. Foto: Vidar Ruud, ANB

Suverene Bjørgen

Marit Bjørgen utklasset konkurrentene på 30 km.

Publisert 11.03.2012 kl 12:58 Oppdatert 11.03.2012 kl 18:16

Tips en venn på e-post:Marit Bjørgen vant 30-kilometeren i Holmenkollen søndag i suveren stil. Justyna Kowalczyk spurtslo Therese Johaug i kamp om 2.-plassen.

Med det økte Bjørgen ytterligere til Kowalczyk i verdenscupen sammenlagt. Hun knuste den polske jenta med 51,9 sekunder søndag.

– Det var et perfekt løp, og jeg hadde alt på min side. Jeg hadde fantastiske ski og ikke melkesyre i det hele tatt, sa Bjørgen i seiersintervjuet med NRK.

Det var aldri tvil om hvilke tre løpere som skulle bekle seierspallen etter 30-kilometeren i klassisk stil. Etter halvgått løp ble Johaug riktig nok hektet av, og det hele så ut til å ende opp i en klassisk Bjørgen – Kowalczyk-duell.

Der var 31-åringen fra Rognes suveren. Etter 17 kilometer parkerte hun Kowalczyk og rykket stadig ifra med nye sekunder. Med fire kilometer igjen av løpet ledet Bjørgen med over et minutt.

Da måtte Kowalczyk konsentrere seg om Johaug, som kom i lange klyv bakfra. Hun fulgte polakken som en klegg hele veien inn, men hadde mindre krefter å stake med på oppløpet og tapte spurtkampen med 1,4 sekund.

Flere norske jenter leverte topplasseringer søndag. Kristin Størmer Steira ble nummer fire, Marthe Kristoffersen nummer seks og Heidi Weng nummer åtte. Maiken Caspersen Falla staket seg inn til en solid 13.-plass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 17.

På forsiden nå


...

Dette er årets oppfinnelse

– Håper den skal sikre pensjonen.

– Angrep og voldtok kvinne etter pubtur

Kvinnen avviste 28-åringen på puben på Voss. Nå mener politiet at han skal ha fulgt etter henne og voldtatt henne ute i vinterkulden.

...

Drømmen om et eget hjem

– I perioder blir jeg sliten og trist. Samtidig er jeg er veldig glad i datteren min. Det er en evig runddans, sier mamma Anne Hellem.

...

Du trodde kanskje du kjørte gratis forbi denne?

Lyssignalene ved bomstasjonen i Sandviken funker ikke.