Det er 15 nordiske gjester på hotellet H10 Costa Adeje Palace, sørvest på øya. Ingen av dem er norske, opplyser pressevakt Malin Bech i reisebyrået Tui til NRK.

Det er tre dansker på hotellet, og minst to svensker, får svenske og danske medier opplyst av Tui.

Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres bekrefter på Twitter at et tilfelle av det smittsomme viruset er påvist på Tenerife.

Presidenten skriver at de første prøvene som ble tatt mandag kveld for å sjekke om det dreide seg om koronavirus, slo positivt ut.

– Nye prøver vil bli tatt i morgen i Madrid, skriver Torres, som opplyser at pasienten er isolert.

Det var turisten selv som selv ba om å bli sjekket for viruset, skriver avisen El País. Vedkommende er lege og hjemmehørende i Lombardia i Nord-Italia og kjente at han hadde symptomer og feber.

Det er nettopp i Lombardia-regionen det største utbruddet av virussmitte er registrert i Europa. Mandag var antall smittede i hele Italia oppgitt til å være 229, de aller fleste i Lombardia-regionen. Flere byer og tettsteder i området er avstengt, og det er iverksatt strenge sikkerhetstiltak.

Tidligere i februar ble også en annen person påvist virussmitte på Kanariøyene, denne gang på øya La Gomera. Den smittede var en tysk statsborger fra Bayern som selv var blitt smittet av en kollega, som hadde med seg viruset fra episenteret i Wuhan i Kina.

(©NTB)