Denne spilleren er Nest-Sotras førsteprioritet

Nest-Sotra har tilbudt Bjarte Haugsdal ett års forlengelse av kontrakten.

Nest-Sotra har tilbudt Bjarte Haugsdal ett års forlengelse av kontrakten. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bjarte Haugsdal (24) tygger på tilbud om ett års forlengelse.

DEL

Haugsdal står sammen med forsvarskollega Kevin Duré uten kontrakt ved inngangen til 2015-sesongen. Det har Nest-Sotra tenkt å gjøre noe med så raskt som mulig.

– Bjarte Haugsdal står veldig høyt på vår prioriteringsliste. Vi har hatt flere dialoger med ham, og både han og vi er positivt innstilt, sier Nest-Sotras daglige leder Michael Flyvholm til BA.

FRA STABÆK TIL NEST

Haugsdal var lenge et talent i Brann, men fikk begrenset med sjanser og gikk i 2012 til Stabæk da kontrakten ikke ble fornyet. Der spilte osingen i to sesonger og var med på både nedrykk og opprykk til eliteserien.

Selv om han var kaptein for Stabæk gjennom hele opprykkssesongen fikk han ikke forlenget kontrakten da bæringene var tilbake på øverste nivå i fjor. Turen gikk da tilbake til hjemfylket og nyopprykkede Nest-Sotra, hvor han spilte 23 kamper sist sesong.

– Bjarte var kjempeviktig for oss i fjor. Han er en utrolig klok og profesjonell fotballspiller. Han kan spille i mange posisjoner og er i tillegg god å ha i garderoben, roser Flyvholm.

– ØNSKET KUN ETT ÅR

Den daglige lederen håper en ny avtale er på plass om få dager.

– Vi håper å kunne lande en avtale denne uken. Det gjenstår noen deltaljer. Ikke så mye på økonomi, det handler mer om jobbsituasjonen hans, påpeker Flyvholm.

Han opplyser at Haugsdal er tilbudt ett års forlengelse.

– Han har selv ønsket en ettårsavtale, og det er helt greit for oss, kommenterer Flyvholm.

Haugsdal har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag formiddag.

Lagkamerat og midtstopper Kevin Duré kan Nest-Sotra ikke garantere ny kontrakt.

– Kevin Duré er vi fortsatt litt usikre på. Det går på skaden hans. Det er ikke tvil om at han frisk er en av divisjonenes beste stoppere, men vi må ta en prat med Kevin og høre hvordan kroppen hans har det, kommenterer Flyvholm.

FORLENGET MED MÅLVAKT

Haugsdal og Duré er de eneste av spillerne i fjorårets stall som står uten kontrakt ved inngangen til ny sesong. Før jul skrev klubben ny ettårskontrakt med reservemålvakt Andreas Eikum.

– Han sto de tre-fire siste kampene for oss og er en utrolig dyktig keeper. Det er viktig at vi har to keepere på trening, og Andreas Eikum fortjente ny kontrakt. I den nye avtalen skal han også hjelpe oss litt med å skaffe oss sponsorer, beretter Flyvholm.

Nest-Sotra ansatte i slutten av november danske Michael Schjønberg (47) som hovedtrener de to neste sesongene. Flyvholm forteller at klubben også vil gå i dialog med spillere som er på ettårskontrakter når den nye treneren har studert spillerstallen nærmere.

SLAPP TO TIL RIVALEN

Nest-Sotra har ennå ikke hentet nye spillere. Klubben har imidlertid fått tilbake midtbanespilleren Marius Hagen (22) som var på utlån til den svenske Superettan-klubben Husqvarna siste halvdel av fjorårssesongen.

– Vi har tatt det fullstendig med ro og har troen på at vi skal få de spillerne vi trenger. Vi har allerede en god stall. Selvfølgelig skal vi forsterke oss, men vi må være 100 prosent sikre på at vi forsterker med de rette spillerne. Vi har ikke råd til å bomme, sier Flyvholm.

Nest-Sotra har ellers sluppet Damian Sanchez Olsen (23) og Kjetil Kalve (20) til 1. divisjonsrivalen Åsane.

Artikkeltags