Efe utvist igjen

Efe Ehiorobo.

Efe Ehiorobo. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Med ti mann ble det tøft for Løv-Ham mot Kongsvinger.

DEL

Hjemmemøtet mot Kongsvinger kan ha vært Løv-Hams siste i 1. divisjon, etter å ha holdt til på nest høyeste nivå siden 2005-sesongen.

  • Sport

Styret har sendt ut permitteringsvarsel for spillere og ansatte fra 1. august og avgjørelsen er ventet å komme i morgen.

KJEMPER PÅ TO FRONTER

Parallellt med klubbens kamp for å overleve økonomisk kjemper spillere og trener Tom Mangersnes en til tilsynelatende forgjeves kamp for å holde skuten flytende sportslig.

Som soleklar tabelljubo trengte Løv-Ham desperat poeng fra kveldens møte med Kongsvinger og etter å ha lagt bak seg seks strake tap med en seier mot Randaberg i forrige runde var det grunn til optimisme i Løv-Ham-leiren.

Men hjemmelaget fikk det svært tøft på Varden i kveld. Allerede etter 17 minutter ble midtbaneanker Efe Ehiorobo helt unødvendig sendt i garderoben med rødt kort.

ØDELEGGER LIGAEN

Nigerianeren, som har pådratt seg en rekke gule og røde kort gjennom Løv-Ham-karrieren, gikk knallhardt i Kongsvingers Hassane Dosso, og ble belønnet med gult av dommer Martin Lundby.

Ehiorobo reagerte kraftig og skjelte ut dommeren med noen upassende engelske gloser. Dermed hadde Lundby få andre valg enn å gi nigerianeren nok et gult, og dermed rødt kort.

– Jeg er ikke sint på dommeren, men jeg er frustrert over at han gir meg kort. Dommerne ødelegger ligaen med slik dømming. I Premier Leauge er det lov å snakke med dommeren, det er det ikke her, sier en oppgitt Efe Ehiorobo etter kampslutt når BA konfronterer ham med reaksjonen.

TØFT DØMT

Også Løv-Ham-trener Tom Mangersnes mener utvisningen var i strengeste laget.

– Nå har jeg ikke sett situasjonen på video, men for meg virker det som Efe går opp og vinner en hodeduell klokkeklart. Så blir han dømt for stempling i landingsøyeblikket. For meg virker det veldig rart. Og når han da får en reaksjon og sier ”f-ordet” synes jeg det hele blir jækelig tøft dømt, sier Mangersnes.

Utvisningen gjorde at det meste handlet om Kongsvinger resten av oppgjøret. Gjestene hadde to skudd i tverrligger og en rekke sjanser, før de endelig fant veien til nettmaskene ved Olav Tuelo Johannesen i det 64. minutt.

Høyreback Martin Linnes dro seg til linjen, slo flatt inn foran mål, der en umarkert Tuelo Johannessen på løp hadde en enkel jobb med å score.

– Kampen blir preget av at vi blir ti mot elleve veldig tidlig. Vi står på, sloss og kriger, men det at vi ikke har en topp dag selv kombinert med utvisningen gjorde det vanskelig. Da taper vi fortjent, erkjenner Mangersnes.

PS! I morgen skal styret i Løv-Ham avgjøre om klubben trekker laget fra 1. divisjon og iverksetter permitteringsvarselet som tidligere er utsendt. Mer om den saken i papiravisen mandag.

Artikkeltags