Kevin Dure på vei til RBK

Kevin Dure.

Kevin Dure. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Løv-Hams 18 år gamle stortalent viser seg for Jan Jönsson til uken.

DEL

Som BA skrev i søndagens papirutgave er Løv-Hams stoppertalent Kevin Dure på vei til Rosenborg. Rosenborg har fulgt den talentfulle midtstopperen til Løv-Ham i flere år.

Allerede da BA besøkte Lerkendal i forbindelse Rosenborgs cupkamp mot nettopp Løv-Ham i juli 2009, var det mange i RBKs system som var opptatt av og nysgjerrig på den da 16 år gamle forsvareren.

– Han er midtstopper og er en spiller vi ønsker å ta en nærmere kikk på. Vi har hørt mye godt om gutten. Etter å ha sett han noen dager vil vi ta en avgjørelse på om dette er noe å gå videre med, sier sportslig leder Erik Hoftun til rbk.no.

Da Fredrikstad inviterte ham på prøvespill i starten av juli 2011, avgjorde også Rosenborg at det var på tide at Jan Jönsson fikk se hva som bor i juniorlandslagsspilleren.

– MODEN FOR NYTT NIVÅ
I morgen reiser Dure til Trondheim og Lerkendal for å bruke uken sammen med fjorårets serievinner. Hovedpersonen selv gleder seg til å vise seg frem for Jönson & co.

–Det blir kjempegøy. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået er der oppe. Jeg kommer nok til å være litt nervøs, men jeg tror det skal gå greit, sier Dure til BA.

–Kevin har hatt en ekstremt god vårsesong. At han har potensial til eliteseriespill og mer er utvilsomt. Jeg tror han er moden, men om det betyr at han skal gå i sommer eller etter sesongen, får vi se, sier Løv-Hams trener Tom Mangersnes.

For Løv-Ham, som i disse dager jobber på spreng for å samle en millionsum som kan redde fortsatt spill i 1. divisjon, kan en overgang for Dure bety et steg nærmere å innfri den store gjelden klubben har opparbeidet seg.

– Det er klart det kan være et bidrag i forhold til å redde klubben, men akkurat nå tenker vi på hva som er best for Kevin.

Les mer i e-BA.

Artikkeltags