Sandstø på plass

Tom Mangersnes diskuterer med Arne Sandstø på kveldens Løv-Ham-trening.

Tom Mangersnes diskuterer med Arne Sandstø på kveldens Løv-Ham-trening. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi må kjempe med nebb og klør, varsler Løv-Ham-trener Arne Sandstø.

DEL

Den ferske Løv-Ham-treneren er på en tredagers snarvisitt i Bergen for å gjøre seg kjent med sin nye klubb.

  • Fotball

Etter å ha gjennomført samtaler med klubbledelsen i formiddag, var Sandstø i kveld på plass på Varden for å se Løv-Ham-spillerne i trening.

Det er tydelig at den tidligere Odd- og Start-treneren ikke forventer seg gull og grønne skoger når han nå tar steget ned i 1. divisjon.

– Løv-Ham er en klubb som har vært i vekst i noen år, samtidig som det er en ung klubb. Nå er de litt farget av den økonomiske krisen og må omjustere ganske kraftig rundt laget. Det byr på en del utfordringer som vi må løse, uttaler Arne Sandstø når BA spør om han har dannet seg et førsteinntrykk av klubben.

SENTALLINJE: Kveldens trening ble ledet av Tom Mangersnes, som blir Sandstøs assistent.

Første jobb for trenerteamet blir å komponere en mest mulig slagkraftig spillerstall. Hele syv spillere fra årets stall er borte så langt.

– Det er jo ikke få som har forsvunnet. Og dette er spillere som har spilt mange kamper de årene Løv-Ham har vært oppe. Så de skal erstattes.

– Vi må ha en sentrallinje som holder 1. divisjonsnivå. Det blir viktig. Samtidig vil der komme unge spillere opp. Derfor må vi finne en balansegang og gjøre den kombinasjonen så optimal som mulig, sier Sandstø om planene.

NEDRYKKSSTRID: Den nye Løv-Ham-treneren er forberedt på at 2010 blir en kamp for tilværelsen - slik den har vært for de grønn-hvite alle fem årene de har vært oppe på nest høyeste nivå.

– Akkurat i dag er situasjonen den at det må kjempes med nebb og klør. Men den innstillingen kan gi en veldig positiv inngang til sesongen. Det trenger ikke være negativt, argumenter bergenseren, som hevder han er vant til å trene klubber med dårlige rammebetingelser.

– Da jeg overtok Start hadde de solgt hele førsteelleveren. Odd har alltid vært blant klubbene med minst budsjett. Så jeg er litt vant til at de beste forsvinner og måtte bygge opp nytt, fortsetter han.

PS! Arne Sandstø har ennå ikke signert den endelige avtalen med Løv-Ham. 43-åringen skal ha flere samtaler med klubben i dag.

Artikkeltags