Skal berge plassen

Løv-Ham-trener Tom Mangersnes tror det er mulig å karre seg opp på trygg plass på tabellen.

Løv-Ham-trener Tom Mangersnes tror det er mulig å karre seg opp på trygg plass på tabellen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Selv om Løv-Ham ligger desidert sist på tabellen i 1. divisjon, er nedrykk ikke et tema i garderoben.

DEL

I går ble det kjent at Løv-Ham har fått de nødvendige midlene til å fullføre året i 1. divisjon.

Spillergruppen og de ansatte er svært fornøyde, men gleden kan bli kortvarig dersom klubben ikke får en skikkelig oppsving i høst. Laget ligger nemlig helt sist på tabellen, og har hele ti poeng opp til Mjøndalen, som ligger på den nederste sikre plassen.

– Forrige uke ble klubben reddet fra å gå konkurs. Nå er det opp til oss fotsoldater på banen å gjøre det vi kan for å se om vi kan klare å redde laget sportslig. Jeg tror det er fullt mulig å tette luken opp til sikker grunn. Det kan virke naivt å si at vi skal klare å redde plassen, og det er naivt å si det om vi ikke lykkes med en omrøring i spillergruppen., sier trener Tom Mangersnes.

VIL HENTE SPILLERE

Løv-Ham kan ikke bruke penger på å hente spillere i overgangsvinduet som åpnet i går, men Mangersnes tror det finnes gode nok spillere både lokalt og nasjonalt som kunne tenke seg å spille for laget.

– Det sitter spillere på benker rundt omkring i hele Norges land som mener de bør være i en startellever. Vi kan absolutt lykkes med å få tak i noe. Det handler om å gjøre det vi kan, og sikre en god hverdag for de vi har, sier treneren og utdyper:

– Vi har flere spillere som er unge og lovende men som i for stor grad har spilt på Løv-Ham 2. De trenger kanskje et låneopphold i en 2.divisjonsklubb før de er klare for førstelaget. Dersom vi slipper ut noen unge og får inn noen med mer rutine kan vi kanskje klare å fikse de probleme vi har slitt med. Jeg tenker spesielt på kvaliteten foran vårt eget og motstandernes mål, sier Mangersnes.

– NEDRYKK IKKE TEMA

Nå tror treneren at laget må vinne flere enn halvparten av de gjenstående kampene for å overleve. Det mener han er fullt mulig.

– Vi har ikke spilt mange ujevne kamper. Alle kampene vært jevne utenom Hønefoss og Kongsvinger borte. Vi har ledet mange kamper over tid, men kvaliteten foran motstandernes mål har vært avgjørende til syvende og sist. Det er fortsatt helt opp til oss hvilken divisjon vi vil spille i til neste år. Nedrykk er ikke noe tema hos Løv-Ham. Det er ingen grunn til å snakke om 2. divisjon før man er i 2 divisjon, avslutter treneren.

Artikkeltags