Slik blir Brann-spillerne testet etter ferien

Artikkelen er over 4 år gammel

Marcus Pedersen og lagkameratene i Brann gjennomfører denne uken en rekke fysiske tester i samarbeid med Høgskolen i Bergen.

DEL

Testene blir gjennomført i en flunkende ny testlab i lokalene til Høgskolen på Kronstad. Og det er ikke få tester Brann-spillerne må gjennom onsdag til fredag denne uken.

Morten Kristoffersen, lektor ved idrettsseksjonen, lister opp en mengde øvelser: benkpress, såkalt chin og dips, magetest, spenst, hurtighet (20-meter og 40-meter), løpstest med retningsforandring og diverse øvelser som måler stabilitet, balanse og bevegelighet.

I den nye testlaben skal spillerne gjennom bodyanalyse (måler muskelmasse og kroppsfett), spirometri-test (lungefunksjon) og O2-test (oksygenopptak).

– De får grundig testing, garanterer Kristoffersen.

Resultatene blir forelagt Brann allerede i morgen fredag.

– Da kan de gå tilbake og lage individuelle treningsprogram. Nå får de svar på hver enkelt spiller, så jeg tror dette er veldig nyttig informasjon for dem, sier Kristoffersen.

Hovedtrener Rikard Norling var ikke til stede da BA besøkte testlaben torsdag. Han har gitt ansvaret for oppfølgingen til sin assistent og fysisk trener Simon Hollyhead.

– Vi ønsker å snu alle steiner, og vi forsøker å være så profesjonelle som vi kan være. Nå har det gått fem og en halv uke siden vi sist var samlet som gruppe, og spillerne har fulgt individuelle opplegg. Nå er det viktig å finne ut hvor spillerne står, slik at vi allerede fra mandag får mest mulig ut av de tolv ukene som ligger foran oss før første kamp, sier Hollyhead.

BA fikk være med da Marcus Pedersen gjennomførte testing av O2-opptak og spirometri. Se hvordan det utartet seg i videoen over.

Brann kommer ikke til å gå ut med resultatene av testene. Testingen er en del av et omfattende forskningsprosjekt ved høyskolen der også 2. divisjonsklubbene Fana og FK Fyllingsdalen er med, samt Brann 2. I alt blir 80 fotballspillere testet.

Fra HiB er 28 personer med på gjennomføringen av forskningsprosjektet, derav 12 bachelorstudenter og fire mastergradsstudenter i idrett.

Artikkeltags