Straffedrama og stangskudd

Efe fyrer løs, men det ville seg ikke for Løv-Ham på Varden mot Asker.

Efe fyrer løs, men det ville seg ikke for Løv-Ham på Varden mot Asker. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Løv-Ham med nok et tap.

DEL

Brente straffe og traff tverrliggeren to ganger på overtid.

Dermed endte det med nok et 1-0-tap for Løv-Ham hjemme mot nyopprykkede Asker.

KONTRET INN

Det var en jevn og sjansefattig kamp på Varden Amfi søndag kveld. Det så lenge ut som om det skulle ebbe ut med 0-0 til pause før Armin Sistek kontret inn én scoring i omgangens siste sekund for bæringene.

I 2. omgang kom Løvene på banen med en helt ny giv og gikk svært offensivt til verks. Debutanten Sverre Økland, som er på utlån fra Aalesund, ble byttet ut og erstattet av en livlig Jean Alassane Mendy. Det satte fart på Løvene.

Mendy og spisskollega Max Bjørsvik kom til flere sjanser, men det var først på overtid at det virkelig kokte over på Varden. Først fikk Løv-Ham straffe etter at Mendy fremprovoserte en hands. Den tok til overmål Løv-Ham-keeper Johan Thorbjørnsen.

TVERRLIGGEREN

Han satte ballen løst til i Lars Cramers høyre hjørne, og 19-åringen reddet enkelt.

– Jeg traff skeivt på ballen. Det er ikke så mye mer å si enn det, sier keeperen til BA.no.

I det påfølgende angrepet fikk Løvene frispark på 22 meter. Frisparkekspert Matias Møvik gjorde seg klar og skrudde ballen på sedvanligvis rundt Asker-muren. Ballen gikk rett i krysstverrliggeren og ned på streken.

På returen kom Bjørn Dahl stormende og headet ballen likegodt nok en gang i tverrliggeren og ned. Dermed endte det med 1-0 til gjestene fra Asker.

– Dette var veldig surt. Vi har ikke marginene med oss for øyeblikket, så vi får bare klamre oss til teorien om at det jevner seg ut til slutt, sier en skuffet Løv-Ham-kaptein Erlend Storesund etter kampen.

MARGINER

I seriepremieren tapte Løv-Ham 1-0 etter nok et overtidsdrama. Da fikk bergenserne en tvilsom straffe imot på overtid.

– Vi kan ikke snakke om marginer. Det er snakk om kvalitet og besluttsomhet i de avgjørende situasjonene, sier Løv-Ham-trener Arne Sandstø.

– Vi skaper nok sjanser til å vinne. Jeg vet ikke hvor mange sjanser du har på blokken, men Asker produserte vel bare den ene sjansen, sier Sandstø.

Asker-trener Gaute Larsen, som delte treneransvaret med Arne Sandstø i Odd i 2007, innrømmer at Asker var litt heldige på slutten, men er ikke helt enig i Sandstøs sjansetelling.

– Jeg synes vi hadde kontroll på det i 1. omgang. I andre omgang gamblet Løv-Ham og gikk veldig offensivt til verks. Men vi hadde noen kontringer, blant annet kom vi tre mot én ved en anledning, og hadde muligheter til å punktere kampen, sier Larsen til BA.no.

Artikkeltags