– Superettans beste keeper

Tidligere Brann-profil Jan Gunnar Solli var lagkamerat med Alex Horwath i New York Red Bulls i 2011. Det siste året har de to spilt i samme liga, i svensk 1. divisjon.

Tidligere Brann-profil Jan Gunnar Solli var lagkamerat med Alex Horwath i New York Red Bulls i 2011. Det siste året har de to spilt i samme liga, i svensk 1. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det sier Jan Gunnar Solli (33) om sin tidligere lagkamerat Alex Horwath (27).

DEL

Tirsdag kunne BA melde at Brann skal finsikte den amerikanske keeperen Alex Horwath.

Horwath har vært lagkamerat med tidligere Brann-profil Jan Gunnar Solli i New York Red Bulls. Som Hammarby-spiller har Solli det siste året også spilt i samme liga som Horwath med tilhørighet hos tabelltreer Ljungskile.

– Han var strålende for Ljungskile i fjor. Det var flere matcher (seks kamper, journ.anm.) på rad han ikke slapp inn et eneste mål. Han var bunnsolid. Ut i fra resultatene i fjor, var han Superettans beste keeper, sier Jan Gunnar Solli til BA.

Med amerikaneren mellom stengene slapp Ljungskile kun inn 25 mål på 30 kamper - færrest i ligaen. Solli mener Rikard Norling kan få et luksusproblem hvis han henter amerikaneren.

– Hvis Piotr skal bli, er det nesten luksus å ha to så gode keepere. Alex er nesten for god til å sitte på benken, mener Solli.

Her kan du se det første videointervjuet med mannen som kan bli Branns nye keeper.

HAR HATT KONTAKT

Den tidligere Brann-spilleren røper at Horwath har tatt kontakt for å forhøre seg om Brann og Bergen.

– Vi har sendt meldinger til hverandre i dag, og jeg ga Brann så gode skussmål som mulig. Sa det regnet litt, men at jeg trivdes veldig godt med å spille fotball i regn, sier Solli - munter og positiv som alltid.

– Kan du beskrive styrkene og svakthetene hans?

– Jeg kan ikke peke på noen svakheter som jeg vet han har. Han er en bunnsolid keeper. Ikke redd for å gå ut i feltet, trygg med beina, solide utspark. Det skjer ikke noen overraskelser med ham. Og så har han litt amerikans «attityd» - jeg liker det. Han sprer ro rundt seg og er ikke en stresset type, lyder attesten fra Solli.

Solli kan imidlertid fortelle om en uheldig kamp i fjorårssesongen.

– Han hadde en litt uheldig situasjon med en utboksing i en kamp der Ljungskile bare fikk uavgjort. Det ble litt skjebnesvangert fordi de hele tiden lå og kjempet om opprykk, forteller Solli.

HÅPER PÅ KONTRAKT

Solli medgir at han håper Horwath tilbys kontrakt av gamleklubben.

– Han er en vedlig solid type, og ferdighetsmessig mener jeg han holder høy standard. Jeg ser gjerne at han havner i Brann, og der vet jeg at Dan Riisnes er veldig dyktig med keeperne. For ham personlig også tror jeg Brann er en veldig bra klubb å gå til, jeg unner ham det.

– Det kommer sikkert til å bli en morsom og spennende opplevelse også. Det blir annerledes å rykke opp med Brann enn Ljungskile! legger Solli til.

Det var i 2011 de to var lagkamerater i MLS-klubben New York Red Bulls. Der fikk Horwath kun spille én ligakamp.

– Selv om han var reserve, så sto han på og var bunnsolid både på og utenfor banen, roser Solli.

Artikkeltags