Tom Mangersnes blir eliteserietrener

Tom Mangersnes (01.04.2011).

Tom Mangersnes (01.04.2011). Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Vraket Bryne. Klar for Sogndal.

DEL

Kontrakten med Løv-Ham gikk ut etter årets sesong.

Nå er det klart at 34-åringen blir assistenttrener i Sogndal, under svensken Jonas Olsson som erstatter avtroppende trener Harald Aabrekk.

- En drømmejobb! Enkelt og greit, sier en tydelig fornøyd Tom Mangersnes til BA.

IKKE BARE ASSISTENT
Stillingsinnstruksen i saftbygden blir todelt. Mangersnes skal både jobbe for Sogndal Fotball og Høgskolen i Sogn og Fjordane, som er lokalisert i klubbens stadionanlegg.

- Å få muligheten til å jobbe med det jeg anser som mine styrker - altså kartlegging av motstandere og individuelle spilleranalyser - for et eliteserielag, er en utfordring jeg ser veldig frem til å ta fatt på.

- Og når jeg i tillegg får jobbe på Fosshaugane Campus, i skjæringspunktet mellom Sogndal Fotball og høyskolen, så blir dette veldig, veldig spennende. For meg i hvert fall, som er utdannet fotballtrener og innen skoleverket, så er dette drømmejobben, sier Mangersnes engasjert.

ETTÅRSKONTRAKT
Kontrakten gjelder foreløpig ut neste sesong. Både familiære og faglige faktorer vil avgjøre om den blir forlenget.

- I første omgang er vi enige om en avtale for 2012. Det går litt på at begge parter skal se at dette fungerer. Det er lett å si at det å flytte fra Bergen til Sogndal skal gå smertefritt, men det er jo ikke sikkert at det går så lett.

- Det er heller ikke gitt at vi klarer å oppnå den synergieffekten mellom fotball og skole som vi ønsker. Så i første omgang er dette en avtale for 2012, men intensjonen er at dette skal bli mye, mye lenger, understreker Mangersnes.

VRAKET BRYNE-JOBB
Overgangen skjedde bokstavelig talt i tolvte time og foran neste på Bryne. I dag skulle Mangersnes nemlig til Jæren for å formalisere en avtale som assistenttrener for dem.

- At det plutselig skulle komme tilbud fra Sogndal var litt som lyn fra klar himmel. Selv om jeg har vært i dialog med dem og visste hva de jobbet med, var jeg mer eller mindre klar for Bryne. Jeg skulle ned til Bryne i dag og ordne de siste formalitetene. I stedet måtte jeg informere dem i går om at jeg dessverre ikke kom, forteller den tidligere Løv-Ham-treneren ærlig.

FØLER SEG SNYTT
Det var selvfølgelig ikke populært i Bryne.

- Jeg hadde ikke signert, men det er lett å tenke seg hvordan det føles. Det blir som om du tror du har en spiller klar, og så er det noen som snur. Slik er fotballen.

Mangersnes sier det var en tøff telefon å ta.

- Jeg syntes ikke det var kjekt å informere om at det ikke ble slik likevel, for jeg har vært 100 prosent innstilt på at jeg skulle bli assistenttrener under Tommy Bergersen og har vært mye med i planleggingen av hvordan vinteren skal se ut i Bryne.

- Men noen ganger kan det være slik at det kan dukke opp noe som er veldig uventet, som er for godt å si nei til. Det Sogndal kom på banen med fredag og lørdag, var så spennende at det rett og slett hadde vært absurd å takke nei, utdyper Mangersnes.

TRIVES SOM ASSISTENT
- Gleder du deg til å slippe hovedtreneransvaret og bli assistent igjen?

- For meg har det aldri vært prestisje i å være hovedtrener. For meg handler det om å gjøre en best mulig jobb i den klubben man er engasjert i. I Sogndal innebærer det å være ansvarlig for kamp og spilleranalyse.

- Jeg kjenner ikke Jonas Ohlson, men jeg kjenner Håvard (Flo) og Terje (Skjeldestad) veldig godt og gleder meg til å samarbeide med dem, sier den vordende eliteserietreneren.

Artikkeltags