17-årige Aurora Sørbye fra Ulriken Eagles er en del av klubbens nye generasjon basketspillere. Kvinnelaget spiller i år sin 14. sesong i eliteserien i basket. Søndag kveld tok de også sin fjortende seier på rad denne sesongen.

De satser nå på lokale spillere, og har droppet å hente utenlandske jenter til elitelaget.

Sørbye startet sin karriere i eliteserien allerede som fjortenåring. Denne sesongen skal hun ta mer ansvar nå som klubbens tidligere point guard er reist til USA på college.

– Hun er en av de flinkeste unge spillerne vi har, forteller treneren Durell Sanford om Aurora Sørbye.

Får mye ansvar

Søndag kveld møtte møttes Ulriken Eagles og Bærum basket til toppoppgjør. Det var hjemmelaget som stakk av med seieren 70-61.

Her scoret Sørbye 16 poeng, og hun trives i sin nye rolle på banen.

– Dette er min tredje sesong i eliteserien, men denne sesongen spiller jeg også som startfemmeren og skal ta mer styring i spillet. Det er veldig moro, forteller hun.

Bortelaget ga god motstand i kampen søndag kveld, men de var sjanseløse mot Ulrikens rutinerte tropp.

– Bærum spilte en god kamp, så vi tar aldri seieren for gitt. Det er gøy med tøffe kamper, mener den unge point guarden.

Vinner alt

– Er det ingen som kan slå dere?

– Altså, alt kan skje i basket. Noen ganger overrasker lagene, slik som i dag med Bærum Basket. De ga oss skikkelig motstand, og det er gøy det også, vi trenger sånne kamper, forteller trener Durell Sanford.

Ikke stort publikum

I beskjedne lokaler på Landås spiller ligaens beste basketlag med publikum på klappstoler langs gymsalen.

– Vi gjør det veldig bra, men basket er fortsatt en liten sport i Norge. Det er mange som ikke helt forstår spillet og heller vil se håndball for eksempel. Vi skulle gjerne hatt litt mer publikum og publisitet på kampene våre, forteller treneren.

– Kommer det flere folk, så lover vi å sette ut flere stoler!

Skal kun satse lokalt

Tidligere har Ulriken hentet flere spillere fra utlandet, men denne sesongen velger de fra bergensområdet.

– Nå har vi valgt å ikke fortsette med de utenlandske spillerne vi hadde i forrige sesong. Før besto troppen av mange veteraner, men disse som er her nå har trent seg opp internt i klubben, forteller Sanford.

Dette kan også bidra til å øke interessen for basket i byen, håper de.

– Fremover satser vi kun lokalt. Vi har mange unge spillere som vi rekrutterer gjennom ungdomsprogrammet til klubben, og det fungerer veldig bra.

Ulriken Eagles har hatt Sanford som trener siden 2011, og han har merket at nivået i serien har tatt seg opp.

– Sammenliknet med da jeg startet i klubben, er det blitt bedre. Nå har vi klubber som Bærum Basket og Asker Aliens som har mange flinke spillere, så det blir bare bedre og bedre, forteller den drevne treneren.

Andre spillere som utmerket seg var kaptein Stine Hoff Austgulen. Hun scoret 30 poeng mot Bærumslaget.

Kampfakta

70 - 61 (19-12, 16-17, 19-8, 16-24)

Eliteserien basketball kvinner. Landåshallen. Dommere: Andrzej Ryszard Rakowski, Mantas Buinauskas og Simen Bugge Urianstad

Ulriken Eagles, poeng: Stine Hoff Austgulen 30, Synne Jacobsen 14, Aurora Sørbye 16, Celine Klett 7, Sunniva Sørbye 2, Katrine Vinter Fjærestad 1, Maren Hoff Austgulen, Nora Anie Hisdal, Siena Isabella Rose Sanford, Vilde Helena Tveito, Lina Isabel Hønsi Blanco, Anna Linnea Holvig Wikstrøm.

Stillingen i serien: 1) Ulriken Eagles 26, 2) Asker Aliens 24, 3) Bærum Basket 20, 4) Ullern 12, 5) Midtbyen 10, 6) Bergen Elite 6, 7) Tromsø Storm Ungdom 2.