Buekorpsenes revansje

Artikkelen er over 16 år gammel

Onsdag ble Jan Preben Larsen (6) og Sydnæs Bataljon pepret med poteter. 17. mai smilte han om kapp med de andre buekorpsene. Korpsene ble tiljublet og tok revansje.

DEL
– 17. mai er kjempegøy, sier Jan Preben Larsen. Men ikke alt har vært like gøy tidligere i sesongen. Onsdag toppet det seg med potetangrep og blåveis. Andre buekorps har måttet tåle oppvaskvann og sinte bilister.

– Det virker som det nærmest har blitt en mote å mobbe buekorps. Men på 17. mai er alt annerledes. Alle er glade og heier oss frem, sier Nordnæs-sjef Gunnar Greve Pettersen til BA.

«BUEKORPSENES VM»
Han mottok i går BAs vandrepokal etter at Nordnæs ble kåret til byens beste buekorps av en bredt sammensatt jury.

– Pokalen rager høyt. Dette er buekorpsenes VM, stråler Greve Pettersen og 2. løytnant Einar Svendsen.

De innrømmer at bataljonen har lagt vekt på marsjering og uniformsbruk i oppkjøringen til nasjonaldagen.

Juryen ga poeng for utstyr, uniformsbruk, tromming, marsjering og disiplin, i tillegg til at de tre største korpsene ble honorert med et par ekstra poeng.

Juryen synes mange av korpsene var flinke til å marsjere og slå på trommer. God disiplin ble også fremhevet ved flere anledninger.

BEKYMRET
Juryen er imidlertid litt bekymret etter det som har skjedd tidligere i år. BA har tidligere meldt om at korpsene føler seg hetset. Illsinte bilister, utskjelling og fingerhilsen har satt sitt preg på buekorpssesongen.

– Hadde min datter spurt meg i dag om å få begynne i buekorps, hadde jeg vært bekymret, sier jurymedlem Helga Johannessen.

Juryen oppfordrer folk til å våkne og sørge for at den bergenske tradisjonen blir ivaretatt.

Artikkeltags