– Særlig trommingen er varemerket deres. De var flotte, gjennomførte, og bajonettene deres er utrolig stilige. De har den fineste fanegården i byen, uttalte juryen om Wesselengens Bataljon, som de utropte til det flotteste korpset i 17. mai-prosesjonen. Eneste aberet er antall.

– De kunne hatt flere gutter. I alt annet er de best, konkluderer ekspertpanelet.

BEGYNTE Å GRINE

Gamlekar René Iversen, som i sin tid var slager, sier han regnet med at korpset kunne nå pallen, men trodde et nylig generasjonsskifte ville gjøre førsteplassen til en utfordring.

– Da jeg fikk beskjeden om at de hadde vunnet, begynte jeg å grine. Det er derfor jeg går med solbriller nå. Dette er det største øyeblikket i mitt buekorpsliv, og jeg har allerede sluttet. Og han var ikke den eneste som ble rørt.

Måtte overbevises

Førstekompanisjef Hans Rosfjord trodde ikke det han hørte var sant.

– Det var helt ubeskrivelig. Sjefen måtte overtale meg til å tro på det.

– Dette har vi ventet på i førti år. Jeg er selv gamlekar, og var med da vi startet opp korpset, forklarer Jan Einar Eriksen, som også ble med for å motta vandrepokalen.

SKAL TATOVERES

– Dette var veldig, veldig gode nyheter. Jeg er målløs, sier Wesselengen-sjef Marcus Martello Palmin til BA i det han blir informert om seieren. Korpset har i en årrekke hevdet seg blant de beste, men aldri nådd helt opp i kåringen. Frem til i år.

– Målet var å vinne BA-kåringen, men vi har lavere antall enn flere av de andre korpsene, og har derfor måttet jobbe hardt med alle de andre kriteriene. Både marsjering,, forteller Palmin.

Sjefen, som er inne i sitt første år i vervet, er likevel raus med honnøren til kameratene.

– Grunnen til at vi vant, er at vi har flinke, engasjerte rådsoffiserer som har jobbet like hardt som meg, sier sjefen, som gikk hardt ut for å få folk til å stille på linje på grunnlovsdagen.

– Jeg sa at om 50 stykker stilte, skulle jeg tatovere Wesselengen-logoen på ryggen. Vi ble 47, og jeg sa det ikke ble noe av, men nå må jeg visst likevel.