18 år gammel kvinne funnet død

Politiet undersøker dødsfallet til en 18 år gammel kvinne. En foreløpig obduksjonsrapport knytter dødsfallet til bruk av rusmidler.

DEL

Politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon sier at politiet mandag morgen ble varslet om dødsfallet.

En 18 år gammel kvinne ble funnet livløs i en bolig i Bergen og ble erklært død. 18-åringen var i sitt første år i læretiden, og gikk på en videregående skole i Bergen i fjor. Det var kjæresten hennes som varslet politiet om saken.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun trolig er død som følge av bruk av rusmidler, sier Føllesdal.

Han forteller at politiet ikke kan si noe om hvilket type rusmiddel det handler om før de har fått svar på de endelige blodprøvene. Det kan ta flere uker.

Føllesdal understreker at politiet ser på det som et tragisk dødsfall, og har så langt ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Rektoren ved kvinnens tidligere skole er informert om saken, forteller Føllesdal.

Følger opp elever

Rektor ønsker ikke å kommentere saken. Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal i Vestland sier at han er informert om saken av rektor ved den aktuelle skolen.

– Rektor på skolen kommer til å følge opp elevene på mandag når de er tilbake fra vinterferie. Det er sikkert både lærere og elever som kjenner den avdøde fra forrige skoleår, og som kan trenge støtte, sier Lyngdedal.

Han sier at de også har snakket med russekontakten i politiet om saken. Rusbruk blant ungdommer i denne alderen er en sterk bekymring, sier Lyngedal.

Artikkeltags