Den utrolige 2022-sesongen bare fortsetter og fortsetter. Vi er i rute til poengrekord, vi er i rute til målrekord og vi har fremdeles en mulighet til å klare 100 scoringer.

Denne lørdagen i Stavangers periferi holdt vi nullen for sjette kamp på rad. Det er faktisk ny klubbrekord! Ja vi har nå scoret uvirkelige 26 ganger siden vi selv slapp inn det forrige målet; da Stabæk tok ledelsen 1-0 på Nadderud 7. august.

Elleve strake serieseire har vi nå. Klubbrekord det også. På disse elleve kampene har vi 40-2 i målforskjell! Brann har dessuten en samlet seiersmargin på ti mål over de to siste seriekampene. To strake seire i serien på totalt ti mål (eller mer) har ikke skjedd oss siden sensommeren 1961.

Men kanskje enda mer imponerende; på bortebane har vi vanvittige 13 strake seire i serien og 15 inkludert cupen! Og allerede nå, med to bortekamper igjen, har vi tatt flere bortepoeng enn noen har gjort etter samtlige 15 bortekamper i denne divisjonen tidligere. Kan vi klare å gå gjennom hele sesongen uten å avgi et eneste poeng på bortebane? Det vil jo i så tilfelle være helt eksepsjonelt!

Videre har vi 27 strake seriekamper uten tap, 28 strake obligatoriske kamper uten tap, femten strake bortekamper i serien uten tap og 25 seriekamper uten tap fra sesongstart; alt dette er klubbrekorder. Ja da, det er riktignok bare nest øverste nivå, men der har vi også spilt tolv sesonger før uten å oppnå slike resultater.

69 poeng, 39 bortepoeng, 79 mål, 42 bortemål, kun elleve baklengs, 68 plussmål totalt og 35 plussmål på bortebane; alt dette er nye rekorder for 1. divisjon (alle klubber) etter 25 kamper eller 13 bortekamper.

Det er et eventyr!

Kampen i Sandnes startet litt trått for oss. Første omgang ble sjansefattig, til tross for vårt store spillemessige overtak. Men som så mange ganger før i år; motstandernes demning brister til slutt. Brann økte tempoet og trykket etter pause, og etter en time løsnet det endelig. Og etter det var det lite tvil om hvem som skulle vinne.


Slik setter vi rekorder:

Tre poeng og tre mål var akkurat som budsjettert for både poengrekord og 100-måls-målet.

For å sette poengrekord i 1. divisjon (den nåværende er 79) har vi råd til ett tap eller to uavgjorte de siste fem kampene.

For å sette målrekord (den nåværende for 30 kamper er 83) trenger vi kun ett mål per kamp fra nå.

For å klare 100 mål trenger vi 21 mål på de siste fem kampene.


Poengrekord:

Målrekord:

100 mål:

Brann nå ->

69 poeng

79 mål

79 mål

mot
Stjørdal (h)

3 poeng

1 mål

6 mål

Mjøndalen (b)

1 poeng

1 mål

3 mål

Skeid (h)

3 poeng

1 mål

6 mål

Fredrikstad (b)

1 poeng

1 mål

3 mål

KFUM (h)

3 poeng

1 mål

3 mål

TOTALT

80 poeng

84 mål

100 mål

-

Kampen:


Nok en gang startet vi med eksakt samme mannskap som i forrige kamp.

De første 26 minuttene var rimelig innholdsløse, selv om Brann som vanlig dominerte klart i banespillet. Vi kom til noen innlegg som Ulf-keeper Sander Lönning tok seg av, og det var strengt tatt det hele. Men da de nevnte minuttene var unnagjort, kom vi i det minste til kampens første avslutning da Felix Horn Myhre fra syv meter fikk hodet på et Mathias Rasmussen-innlegg, men nevnte Ulf-sisteskanse reddet headingen greit.

Elleve minutter før pause ville Ulf-fansen ha straffe da Jostein Ekeland falt i duell mot Fredrik Pallesen Knudsen i feltet, men dommer Stian Røvig Sletner mente nok at han falt for lett. Noe han antagelig hadde rett i.

I det 43. minutt fikk Ulf en bra sjanse da både Ekeland og Sander Ringberg kom til avslutninger på en kontring, men den første ble blokkert og den andre gikk over.

Vi rakk å få en heading utenfor fra Felix før pause. Men en corner ti sekunder på overtid fikk vi derimot ikke rukket. Og dermed ebbet en innholdsfattig omgang ut med 0-0.

Etter pause kom Brann raskere ut av startblokkene og økte tempoet og presset. Før åtte minutter av omgangen hadde Aune Heggebø allerede kommet til tre avslutninger; en heading som ble reddet nesten på streken, en heading som gikk like over krysset - og et skudd fra tolv meters skrått hold som ble stoppet av keepers bein. Det nærmet seg nå!

Elleve minutter ut i omgangen skjøt Rasmussen fra utenfor feltet, men keeper Lönning reddet.

Men så... endelig skulle vi ta ledelsen! Det var flere avslutningsforsøk etter et langt Brann-angrep, men etter at de lyseblå hadde klarert Castros avslutning fra fire meters spiss vinkel, klarte de ikke lenger å stå imot og Felix kunne banke ballen inn i målet fra syv meter. 1-0!

Tyve minutter ut i andre omgang satte vi vel også den definitive spikeren i kisten med 2-0. Nei, normalt er det ikke noe "definitivt" med en to måls ledelse 25 minutter før slutt, men i år er det nærmest det med et Brann-lag som nesten ikke slipper inn mål og også dominerer kampene så til de grader. Så det som strengt tatt var avgjørelsen kom da Rasmussen skjøt fra minst 25 meter, keeper gjorde en tilsynelatende unødvendig retur - og Heggebø kunne sette ballen nede i hjørnet fra seks meter. Hans ellevte mål i årets serie.

Nøyaktig tre minutter etter 2-0 var Ulf uhyre nære på å redusere da et Ulf-frispark nådde Gullbrandur Øregaard som utrolig nok klarte å sette ballen utenfor fra fire meter. Like etter kom Heggebø til nok en heading fra kort hold, men rett på keeper. Og rett etter det igjen kom Felix til en avslutning fra tre meters nesten død vinkel, men også den gikk rett på keeper som ga til corner med beinet.

Med atten minutter igjen kom dagens to første Brann-bytter: Niklas Jensen Wassberg og Ole Didrik Blomberg kom inn for Felix Horn Myhre og Niklas Castro.

Litt etter hadde vi en stor mulighet til å øke til 3-0 da Blomberg hadde med seg Frederik Børsting helt alene til høyre for seg, men ødela en enorm potensiell scoringsmulighet med en svak pasning som gjorde at dansken måtte plukke ballen opp ved dødlinjen i stedet for å komme alene med keeper.

Drøye tolv minutter før slutt kom imidlertid vårt tredje mål for kvelden: Et pent fremspill fra Sivert Heltne Nilsen til Rasmussen ble av sistnevnte fulgt opp med et enda penere skudd i vinkelen fra fjorten meter. 3-0 og lyngdølens fjortende seriemål i år!

De tre poengene var avgjort, og det eneste som var spennende nå var om vi klarte å holde nullen kampen ut og dermed sette ny klubbrekord med seks strake seriekamper uten baklengsmål.

Med syv minutter igjen gjorde vi et trippelbytte: Bård Finne, Andreas Skovgaard og Vegard Leikvoll Moberg kom inn for Frederik Børsting, David Wolfe og Aune Heggebø.

Fire minutter før slutt var det helt utrolig at vi ikke økte til 4-0 da Blomberg og Wassberg kom alene med keeper, men sandnesgaukenes hanskemann klarte å hindre scoring på Kniklas-avslutningen fra femmeteren.

Førtifem sekunder på overtid hadde Tommy Høiland en direkte avslutning fra åtte meter på corner som Mathias Dyngeland fikk reddet. Det var altså nære på at baklengsnullen ble brutt, men vi unngikk det. Kampen endte nemlig 3-0 til oss.

-

Supporterne:

Vi var 706 Brann-supportere på bortefeltet. Litt skuffende få kanskje, ettersom dette var lørdagskamp og vi var over 800 på Bryne en søndag i sommer. Jeg hadde håpet på 1000. Men det har kanskje blitt for mange bortekamp-godbiter med gode kamptidspunkt å velge mellom denne sommeren og høsten til at man klarer å få typisk "lørdagsmoblisering" (som normalt bare er en eller to ganger i året) hver gang. Dessuten er vi jo nå inne i en transportetappe uten spenning, for dem som ikke deler min entusiasme for alle rekordene vi kan sette denne sesongen.

Trøkket var bra, og vi var selvsagt fullstendig dominerende lydmessig. Hver kamp - og ikke minst hver bortekamp - har vært en fest både på banen og på tribunene i år. Vi kan allerede nå si at vi har levert vår beste bortesesong både i antall og trøkk siden minst 2007.

-

Rim og regler:

Ulf var neste hinder

mot poengrekord i første

Av hindrene som gjenstod

var vel Ulf det kanskje største

Og ubeseiret opprykk

hadde selvsagt vært litt fett

Ja det har blitt vårt fokus

nå når OBOS ble for lett

*

Vi slet jo litt før pause

Det var sjansefattig da

Men Ulf, de skapte mindre,

så i forhold var vi bra

Men etter knapt kvarteret

ut i andre fikk vi hull

byllen ved Horn Myhre

Og vi ledet en mot null

*

Og syv minutter senere

la Heggebø'en

til 2-0 og vi skjønte

at det gikk mot seier nå

Det tredje fikk vi også

han fra Lyngdal satte det

i krysset, det var avgjort,

Ulf fra Sandnes va'kkje med

*

Med tre poeng i boks

så har vi vunnet 11 strake

Og seks nå uten baklengs;

vi har aldri gjort det make

Og skal de rekorder

som kan settes, tas av oss

Vi har det gøy i år,

OBOS-ligaen til tross.

*

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå elleve seire på rad i serien. Dette er forbedring av klubbrekorden vi satte i forrige runde. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Den gamle klubbrekorden var fra de ni kampene før den. Vi har dermed vunnet 20 av de siste 21 seriekampene (20-1-0).

* Borte: Dette var vår 13. strake borteseier i serien. Det er enda en forbedring av klubbrekorden. Sist vi ikke vant en seriekamp borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt i Bodø 5. desember. Den gamle klubbrekorden på åtte ble satt i 1956-1957.

* Borte: I obligatoriske kamper var dette vår 15. strake borteseier. Dette er klubbrekord i tiden det har vært spilt nasjonal serie (f.o.m. 1948). Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Vår gamle klubbrekord var på åtte i 1984 og 1999.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 27. strake seriekamp uten tap (23-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. 27 strake seriekamper uten tap er enda en forbedring av klubbrekorden. Den gamle var fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Borte: Vi har nå femten strake bortekamper i serien uten tap (13-2-0). Sist vi tapte en bortekamp i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Den gamle klubbrekorden var fra september 1981 til august 1982 da vi hadde elleve bortekamper i serien uten tap (7-4-0).

* Dette var vår 28. strake obligatoriske kamp uten tap (25-3-0). Dette er enda en forbedring av den gamle klubbrekorden fra oktober 1981 til august 1982 på 21 strake (17-4-0). Heller ikke den gang var noen av kampene på øverste nivå, men én var i kvaliken. Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen.

* Borte: I obligatoriske bortekamper har vi femten uten tap (15-0-0). Dette er en forbedring av klubbrekorden. Den gamle klubbrekorden var på elleve (9-2-0) i 1982. Sist vi tapte en tellende kamp på bortebane var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen i Oslo 12. mars.

* Dette var vår 25. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen (22-3-0). Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det har aldri hendt tidligere på nivå to i Norge at et lag har vært ubeseiret etter 25 kamper. (Det har vært spilt minst 25 runder i alle sesongene siden 1997).

Scoringer:

* Vi har nå 27 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake, som er klubbrekorden.

* Borte: Dette var vår 15. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i 15 strake bortekamper i serien var fra august 2008 til august 2009 da vi scoret i 16.

* Vi har nå scoret i 28 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Borte: Dette var vår 15. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i 15 strake obligatoriske bortekamper var fra oktober 2017 til august 2018 da vi gjorde det i 16 strake bortekamper.

Baklengsmål:

* Vi har holdt nullen i seks strake seriekamper. Sist vi slapp inn mål var da vi slo Stabæk 2-1 i Bærum 7. august. Brann har aldri tidligere holdt nullen i seks strake kamper i nasjonal serie. Vi har for øvrig holdt nullen i 15 av årets 25 seriekamper.

* Borte: Vi har nå holdt nullen i tre strake seriekamper borte. Sist vi slapp inn mål borte var da vi slo Stabæk 2-1 7. august. Forrige gang vi holdt nullen i tre bortekamper på rad i serien var i juni og juli.

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 1995 at Brann har spilt 24 seriekamper eller mer. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon har hatt minst 24 kamper siden 1997).

* Poeng:

- Brann har 69 poeng. Det er ny klubbrekord for 25 runder. Den gamle klubbrekorden etter 25 runder (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) var 55 i gullsesongen 1961/62. I 1. divisjon har ingen lag tidligere etter 25 runder hatt mer enn AaFKs 64 i 2019. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Skal vi slå den rekorden kan vi maksimalt gå på to uavgjorte eller ett tap på de siste fem kampene. Matematisk ligger vi an til 82,8 poeng i år.

- Borte: Vi har 39 bortepoeng. Det er ny klubbrekord i poeng etter 13 bortekamper i serien en sesong, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger. Den gamle klubbrekorden etter 13 bortekamper en seriesesong var 27 i 1999. Ingen lag har i 1. divisjon hatt så mange poeng etter 13 bortekamper. Den gamle rekorden var Moldes 34 i 2007. Vi har faktisk allerede satt ny poengrekord for en hel bortekamp-sesong: Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var nemlig Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. Matematisk ligger vi an til 45 bortepoeng i år.

* Scoringer:

- Vi har scoret 79 mål i årets serie. Det er det meste antall scoringer vi har hatt etter 25 kamper og den gamle klubbrekorden var på 77 i 1961/62. I 1. divisjon har ingen tidligere hatt mer enn Ham-Kams og Sogndals 71 mål etter 25 runder i henholdsvis 2007 og 2000. (Fredrikstad hadde riktignok 84 mål da de var ferdigspilt med 22 kamper i 1983). Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Glimt med 83 mål i 2017. Vi mangler altså fem mål på de siste fem kampene for å sette ny rekord. Matematisk ligger vi an til 94,8 mål i årets serie.

- Borte: Vi har scoret 42 bortemål. Det er ny klubbrekord etter 13 bortekamper i serien. Den gamle klubbrekorden etter 13 bortekamper en seriesesong var 36 i 1961/62. Dette er også ny 1. divisjonsrekord for de 13 første bortekampene. Den gamle rekorden var Ham-Kams 35 i 2007. Men 42 mål er ikke bare ny rekord etter 13 bortekamper; det er også ny 1. divisjonsrekord for en hel sesong. Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var nemlig Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006. Matematisk ligger vi an til 48,5 bortemål i år.

* Baklengs:

- Vi har elleve baklengs. Det er ny klubbrekord etter 25 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 25 kamper var 22 i 2016. I 1. divisjon har ingen tidligere hatt færre enn Mjøndalens og Odds 16 i henholdsvis 2018 og 1998 etter 25 kamper. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi kan altså sette ny rekord selv med ni baklengs på de siste fem kampene. Matematisk ligger vi an til 13,2 baklengs i år.

- Borte: Vi har syv baklengs borte. Det er med klar margin ny klubbrekord etter 13 bortekamper i serien en sesong. Den gamle klubbrekorden etter 13 bortekamper en seriesesong var 13 i 1997. I 1. divisjon hadde Ham-Kam kun syv baklengs etter tretten bortekamper i fjor. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Med andre ord; holder vi nullen i resten av bortekampene setter vi ny rekord. Matematisk ligger vi an til 8,08 bortebaklengs i år.

* Målforskjell:

- Vi har nå 68 plussmål. Det er utklassing av den gamle klubbrekorden. Den gamle klubbrekorden etter 25 seriekamper var nemlig på 39 plussmål i 1961/62. I 1. divisjon har ingen tidligere hatt bedre målforskjell etter 25 runder enn VIFs 50 i 1997. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år. Matematisk ligger vi an til en målforskjell på 81,6 plussmål ved endt serie.

- Borte: Vi har 35 plussmål borte. Det er klubbrekord etter 13 bortekamper i serien med soleklar margin. Den gamle klubbrekorden etter 13 bortekamper en seriesesong var på pluss 13 i 1997. I 1.divisjon har ingen tidligere hatt bedre enn 16 plussmål etter 13 bortekamper. Det hadde Ham-Kam i fjor. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. Det knuser vi etter alle solemerker i år! Matematisk ligger vi an til 40,4 plussmål på bortebane denne sesongen.

* Serieledelse:

Etter søndagens kamper er det 22 poeng ned til 2. plass. Dette er soleklar ny serieledelse-rekord i 1. divisjon etter 25 runder. Den gamle var Glimt 14 poeng ned til Stabæk i 2013. Avstanden ned til 3. plass er også rekordstor. Vi har nå 24 poeng ned dit. Den gamle rekorden etter 25 runder var Vålerengens 21 ned til Eik i 1997.

-

Brann i år sammenlignet med OBOS-sesongen 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 25 kamper

79-11

+68

69

Brann 2015

Etter 25 kamper

39-29

+10

46

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 13 bortekamper

42-7

+35

39

Brann 2015

Etter 13 bortekamper

14-16

−2

19

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22

-

Brann innbyrdes mot Ulf i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

5

3

2

0

13

3

Sandnes

5

1

3

1

9

8

Totalt

10

4

5

1

22

11

* Brann er uten tap i de seks siste seriekampene mot Ulf (2-4-0) og har to strake seire. Siste tap mot dem kom 3. november 2013 da de slo oss 3-1 i Sandnes. Sist vi ikke slo dem, var da det ble 1-1 borte mot dem 8. august 2015.

* Brann har aldri tidligere, på fire forsøk, vunnet en seriekamp mot Ulf i Sandnes.

* Brann har scoret i ni av ti seriekamper mot Ulf. Unntaket var da vi spilte 0-0 hjemme mot dem da vi var i 1. divisjon i 2015.

* Brann har scoret i alle fem bortekamper mot Ulf i serien.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i alle fire bortekamper mot Ulf i serien.

-

Hendelsene:

11:37 - Brann: David Wolfe slår inn fra nesten ved dødlinjen mot Aune Heggebø i femmeteren, men keeper Sander Lönning får slått ballen vekk.

18:07 - Brann: Svenn Crone med et innlegg fra høyre, men hverken Heggebø eller Felix Horn Myhre på femmeteren får treff. Så legger Niklas Castro inn igjen, men Lönning plukker det ned.

26:30 - Brann: Mathias Rasmussen legger inn fra høyre og Myhre header fra syv meter. Han får ikke skikkelig treff og Lönning tar det forsøket greit.

28:58 - Brann: Castro slår et frispark inn fra høyre. Heggebø får hodet på det, men headingen fra syv meter går langt utenfor.

29:55 - gult kort, Ulf: Horenus Taddese for en sen takling på Rasmussen på midtbanen.

34:04 - Ulf: Jostein Ekeland faller antagelig for lett i duellen med Fredrik Pallesen Knudsen i feltet til at dommer Stian Røvig Sletner lar seg overbevise om at det er straffe.

34:56 - Brann: Crone med et høyt innlegg fra høyre som Lönning plukker ned.

36:55 - Brann: Rasmussen slår inn fra høyre og Heggebø er akkurat for sein på syv meters hold.

42:20 - Ulf: Ekeland avslutter fra tretten meter, men det blokkeres. Så går ballen til Sander Ringberg som skyter fra ti-tolv meters relativt spiss vinkel, men det går en meter over.

43:24 - Brann: Myhre kommer til heading fra syv meter på et innlegg fra Rasmussen, men ballen spretter utenfor lengste stolpe.

45:00 + 0:10: Pause. Vi står klare til å ta corner, men den blir ikke noe av. Det står 0-0 etter 3-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:12 - Brann: Fredrik Pallesen Knudsen får hodet på et innlegg, men får ikke skikkelig treff fra syv meter og ballen går bare videre i feltet.

47:41 - Brann: Wolfe legger inn fra venstre og Heggebø kommer til heading fra åtte meter. Torbjørn Heggem header vekk nesten på streken.

48:45 - gult kort, Brann: Svenn Crone for en nedrivning av Markus Aanesland.

49:57 - Brann: Heading fra Heggebø på et innlegg fra høyre ved Crone. Hodestøtet fra ti meter går rett over krysset.

51:03 - Brann: Castro er nære på å få treff med hodet nesten ved femmeterhjørnet, men ballen går inn til Lönning.

52:55 - Brann: Heggebø kommer seg til skudd fra tolv meters skrått hold. Keeper redder med en beinparade.

54:00 - gult kort, Brann: Mathias Rasmussen når han legger Taddese i bakken når de lyseblå kommer på en overgangsmulighet.

55:40 - Brann: Castro med et innlegg som går for høyt til at Frederik Børsting kan nå det.

56:07 - Brann: Rasmussen skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men keeper redder.

58:05 - 0-1, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Et langt Brann-angrep avsluttes med at Heggebø kommer til heading fra syv meter på et innlegg fra Crone, ballen går over Rasmussen på bakerste og til Castro som skyter fra fire meters spiss vinkel. De lyseblå redder på streken ved Gullbrandur Øregaard - før Myhre endelig banker ballen inn i det keeperløse målet fra syv meter.

64:57 - 0-2, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Rasmussen vinner ballen fire meter inne på Ulfs halvdel. Han og Castro sentrer litt frem og tilbake før Rasmussen skyter fra minst 25 meter. Lönning redder, men mister ballen og Heggebø setter inn returen nede til venstre fra seks meter.

66:06 -> bytte Ulf: Matias Belli Moldskred inn for Markus Aanesland.

66:20 -> bytte Ulf: Tommy Høiland inn for Martin Ramsland.

67:10 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen for en sen takling.

67:57 - Ulf: Et frispark når frem til Øregaard som setter ballen utenfor fra fire meter.

69:44 - Brann: Heggebø kommer til heading fra seks meter på et innlegg fra Crone, men rett på keeper.

70:29 - Brann: Rasmussen sender igjennom til Myhre som fra tre meters nesten død vinkel skyter rett i keeper som kommer ut og gir corner med beinet.

71:03 - Brann: Myhre kommer til heading fra syv meter på en corner, men ballen går langt utenfor.

71:35 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Felix Horn Myhre.

71:40 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Castro.

74:10 - Ulf: Ingvald Halgunset får et fremspill, men Ruben Kristiansen løper ham opp.

76:24 - Brann: Blomberg har Børsting med seg helt alene til høyre, men slår en svak pasning slik at sistnevnte må plukke opp ballen helt nede ved dødlinjen i stedet for å få en kjempesjanse servert. Ballen rotes så ut over dødlinjen.

77:34 - 0-3, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Sivert Heltne Nilsen slår en god pasning til Rasmussen som får ballen på sekstenmeteren og skyter fra fjorten meter. Ballen går opp i høyre kryss!

82:00 -> bytte Ulf: Alexander Stølås inn for Horenus Taddese.

82:15 -> bytte Ulf: Christian Landu Landu inn for Jostein Ekeland.

82:15 -> bytte Ulf: Lars Erik Sødal inn for Ingvald Halgunset.

82:37 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Frederik Børsting.

82:45 -> bytte Brann: Andreas Skovgaard inn for David Wolfe.

83:05 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

85:08 - Ulf: Sødal kommer til en avslutning fra like utenfor feltet, men det blokkeres umiddelbart. Etter hvert kommer også Stølås til et skuddforsøk fra femten meters skrått hold, men også det blokkeres med en gang.

86:20- Brann: Vi kontrer og Finne slår en pasning frem til Blomberg som får ballen på høyresiden utenfor feltet. Han kommer alene sammen med Wassberg som da også får ballen servert, men keeper redder utrolig nok Wassbergs avslutning fra femmeteren.

89:09 - Brann: Finne slår hardt inn fra høyre nesten ved dødlinjen, men Moberg når akkurat ikke frem på femmeteren.

90:00 + 0:45 - Ulf: Høiland kommer til en direkte avslutning fra åtte meter på en corner, men Mathias Dyngeland redder.

90:00 + 3:36 - Ulf: Høiland skyter fra flere meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men det blokkeres.

90:00 + 4:15: Kampen er over. Vi vinner 3-0 etter 13-4 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Sandnes Ulf – Brann 0-3 (0-0)

4327 tilskuere. Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad. Gult kort: Horenus Taddese, Sandnes Ulf. Mathias Rasmussen, Svenn Crone og Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Mål: 0-1 Felix Horn Myhre (58:05), 0-2 Aune Heggebø (64:57), 0-3 Mathias Rasmussen (77:34).

Sandnes Ulf (4-3-3): Sander Lönning – Espen Berger, Gullbrandur Øregaard, Torbjørn Heggem, Anders Hiim – Jostein Ekeland (Christian Landu Landu fra 83.), Horenus Taddese (Alexander Stølås fra 83.), Ingvald Halgunset (Lars Erik Sødal fra 83.) – Sander Ringberg, Martin Ramsland (Tommy Høiland fra 67.), Markus Aanesland (Matias Belli Moldskred fra 67.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe (Vegard Leikvoll Moberg fra 84.) – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre (Niklas Jensen Wassberg fra 72.) – Frederik Børsting (Bård Finne fra 83.), Aune Heggebø (Andreas Skovgaard fra 83.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 72.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 10-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 7-1 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 13-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-1 til Brann 2. omg.: 10-3 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

Statistikken kan scrolles til siden.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*


584

22

2

4

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82


1725

25

23

4

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71


1839

25

22

8
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2180

25

25

1

1Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2250

25

25


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*


953

24

11

12

1Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82


1645

25

18

11

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*

41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90


1224

21

14

3

2Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2250

25

25


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


239

12

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71


1209

23

12

5
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90


2154

25

25

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90


1918

24

24

14

3

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*

28*718

16

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

4245*

8*


1524

19

17

1

1Torsvik
2*

6*

19*

27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


45*

19*


532

13

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83


1715

21

19


2-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

brann.no