Gå til sidens hovedinnhold

29 millioner i vanlig Lotto - hva er egentlig en gulltrekning?

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er store penger i spill lørdag 31.august. Vi gir deg guiden du trenger.

Lotto

Lotto er utvilsomt det mest populære spillet i Norge. Det omsettes for rundt 80 millioner kroner hver eneste omgang i Norge. Det betyr at det er mange hundre tusen nordmenn som hver eneste lørdag venter i spenning på at de 7 tallene i Lotto skal dukke opp.

Lørdag 31.august kan du vinne 29 millioner!

Noen ganger er det likevel slik at ikke alle tallene finnes på noen av rekkene til oss som har spilt. Da går hele førstepremiepotten videre til neste omgang.

Det som Norsk Tipping tidligere kalte Gull-Lotto skiftet navn for en stund tilbake til gulltrekning.

Spill Lotto her

Som spiller må du ikke gjøre noe spesielt for å konkurrere om den dobbelte potten. En gulltrekning foregår på nøyaktig samme måte som andre trekninger, men med litt mer gull i studio i direktesendingen.

Slik vinner du i Lotto

For å vinne førstepremien i Lotto må du ha sju tall av totalt 34 tall. Det trekkes også et tilleggstall, og andrepremien deles ut til de som har 6 hovedtall og tilleggstallet.  Du må ha tallene på samme rekke, og ha en gyldig kupong den lørdagen omgangen trekkes.

Lotto trekkes etter klokken 18:00, som er innleveringsfristen, hver lørdag. Trekningen sendes så senere på NRK klokken 19:45.

Spill Lotto her

Du deltar også i Supertrekningen

Spiller du Lotto deltar du automatisk i Supertrekningen. Dette gjøres fire ganger i året, og da trekkes det ekstra mange millionærer blant alle som har spilt Lotto siden sist Supertrekning. Alle rekker blir omgitt til lodd, og jo flere rekker du har spilt - jo flere lodd har du i supertrekningen. 

På påskeaften er det Supertrekning i Lotto. Da skal Norsk Tipping trekke ut rekordmange ekstra Lotto-millionærer - rundt 53 stykker! Aldri før har de ringt så mange på én kveld. I tillegg deler alle med sju rette førstepremiepotten som ordinært er på rundt 14 millioner kroner, om det ikke blir ekstra superduber gulltrekning da...

Kommentarer til denne saken