Brann har siden februar søkt etter ny daglig leder, ny sportssjef og en ny økonomisjef.

Ved hjelp av Adecco, har sportsklubben nå besatt en av stillingene.

Brann har nemlig besluttet å ansette Truls Nesslin (32) som ny økonomisjef. Sandsli-karen kommer fra jobben som revisor i Ernst & Young, og tar fatt på jobben fra 1. juli. 

Ansatt av Vibeke Johannesen

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven. Det er en jobb som gir meg en unik mulighet til å kombinere faget mitt som økonom og det å gå inn i en så spennende jobb, sier Nesslin til BA.

– Det var ikke vanskelig å ansette Truls. Han er 32 år, statsautorisert revisor, har forelest på Handelshøyskolen, han har allerede jobbet ni år i Ernst & Young – han har i det hele tatt rukket veldig mye i ganske ung alder. Jeg kjente ham ikke fra før, men CV-en var rett og slett imponerende. Og så er han jo veldig fotball- og Brann-interessert, det er faktisk viktig, sier Vibeke Johannesen, fungerende daglig leder i Brann. Det er hun som har ansatt Nesslin.

– Ja, å ansette økonomisjef ligger under daglig leder og administrasjonen. Jeg har selvsagt rådført meg med styret, men her var det aldri aktuelt å vente til nytt styre er på plass, understreker hun. Det må en derimot gjøre i stillingene daglig leder og sportssjef, der skal et nytt styre få siste ord.

Nesslin: – Stort Brann-engasjement

Terje Marthinsen besluttet i februar å slutte i Brann etter 16 år i klubben. Han var Branns nestleder i administrasjonen og klubbens økonomiske controller. Hans verv erstattet nå av Nesslin som økonomisjef.

– Vi bytter tittel, men stillingen består i det samme som Terje gjorde, forklarer Johannesen.

Nesslin har et stort engasjement for Brann og har gått mer eller mindre fast på Stadion siden han var seks år. Hans onkel Perry Fedje spilte for Branns A-lag fra 1971 til -73.

– Som bergenser er det klart at man har et stort engasjement for Sportsklubben Brann. Jeg har alltid gått på Stadion med min far og min bror, forklarer han.

– Vi har vektlagt tungt i ansettelsesprosessen at det ikke er noen vanlig jobb eller vanlig bedrift vedkommende går inn i. Som økonomisjef i en relativt liten administrasjon i en så spesiell bransje som fotball, blir du involvert i veldig mye mer enn i en annen ordinær jobb. Dette har vi understreket for Truls, og er veldig glade for at han har et tungt engasjement for Brann i utgangspunktet, sier Vibeke Johannesen.

Vil ikke si for mye

Nesslin er utdannet siviløkonom ved NHH og er statsautorisert revisor. De ni siste årene har han jobbet som revisor ved Ernst & Young. Utenom et år som student ved Paul McCartney-skolen i Liverpool, har han bodd hele sitt liv i Bergen. Han er gift og har to små barn.

– I ansettelsesprosessen har jeg fått veldig godt inntrykk av ledelsen i klubben. Jobben innebærer at jeg går inn i ledergruppen og jobber under en daglig leder. Mer spesifikt om hva jobben går ut på ønsker jeg ikke å gå nærmere innpå før jeg faktisk har begynt i jobben. Jeg jobber ut oppsigelsestiden min i Ernst & Young, og med respekt for min nåværende arbeidsgiver, ønsker jeg ikke å snakke for mye om Brann-jobben før den tid kommer, sier Nesslin.

Nesslins yngre bror, Fredrik, er sportssjef for Sandvikens kvinnelag i Toppserien.