Mandag 13. januar ble en kvinne (29) og en mann (42) funnet døde ved Osavatnet nær Gullfjellet i Arna.

Fem menn sitter fengslet, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Holdes isolert

Torsdag ble en 33-åring fengslet i fire nye uker. Det fremgår av en fersk kjennelse fra Bergen tingrett, der mediene kun får tilgang til slutningen. Resten av avgjørelsen forbyr retten offentlig gjengivelse av.

Mannen sitter på brev- og besøksforbud, og har siden pågripelsen 14. januar sittet isolert i Bergen fengsel.

Det fremgår av slutningen at mannen må sitte isolert ytterligere to uker til. I disse to ukene forbys han tilgang til aviser og kringkasting.

«Forbudet mot papirbaserte medier begrenses til de deler som omhandler saken», står det i slutningen.

Fengslingsmøtet gikk som kontorforretning, det vil si uten den siktede til stede.

– Min klient nekter straffskyld for drap, men erkjenner å ha vært med i bilen, sier mannens forsvarer Erik Mjell til BA.

Han opplyser at mannen har vært i totalt tre avhør, medregnet det første avhøret da han ble pågrepet.

Venter på avhør

– Han ønsker å forklare seg igjen, men har foreløpig ikke hørt at det er planlagt, sier Mjell.

33-åringen opplever det som belastende.

– Det er tøft for ham å ikke få noen fremdrift i forhold til egen forklaring. Det blir litt som å sitte i et vakuum, sier forsvareren.

Onsdag ble den antatte hovedmannen (56) og en medsiktet mann (37) fengslet i fire nye uker.

Det har ikke lykkes BA å komme i kontakt med politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt torsdag.

Dette er de siktede

Mann (57), siktet for drap eller medvirkning til drap. Ble pågrepet i Bergen sentrum på kvelden mandag 13. januar. Tilsto dobbeltdrapet i avhør åtte dager etter pågripelsen. Sitter i varetekt. Forsvares av advokat Einar Råen.

Mann (37), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Bergen sentrum på kvelden mandag 13. januar. Innrømmer å ha vært med i bilen som knytter ham til åstedet. Ble løslatt fra varetekt mandag 20. april. Forsvares av advokat Kjetil Johannes Ottesen.

Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Innrømmer å ha vært med i bilen som politiet knytter til åstedet. Ble pågrepet i Hardangervegen i Arna i 14-tiden tirsdag 14. januar. Ble løslatt fra varetekt onsdag 6. mai. Forsvares av advokat Erik Johan Mjell.

Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld for drap. Ble pågrepet i 14-tiden fredag 17. januar i Bergen sentrum. Jobbet som nattevakt på hospitset i Møllendalsveien. Sitter varetektsfengslet. Forsvares av advokat Erik Ulvesæter.

Mann (23), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Fana i 23-tiden mandag 20. januar. Løslatt av Bergen tingrett 10. juli. Forsvares av advokat Jon ANders Hasle.

Mann i 40-årene, siktet for ødeleggelse av bevis. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Hardangervegen i Arna i 14-tiden tirsdag 14. januar. Ble løslatt etter avhør. Innrømmer å ha vært med i bilen. Forsvares av advokat Alexander Gonzalo Sele.