Mandag 13. januar ble en kvinne (29) og en mann (42) funnet døde ved Osavatnet nær Gullfjellet i Arna.

De to lå skjult i en elv, under en presenning.

Fem menn sitter fengslet, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Får ikke lese aviser

Onsdag ble 56-åringen som har tilstått dobbeltdrapet fengslet i fire nye uker. Det fremgår av en fersk kjennelse fra Bergen tingrett.

Mannen sitter på brev- og besøksforbud, og kan holdes i isolasjon de neste to ukene.

56-åringen har fortsatt forbud mot tilgang til aviser, men ikke de radio og TV-kanalene som er tilgjengelig for varetektsinnsatte i Bergen fengsel.

Fengslingsmøtet gikk som såkalt kontorforretning i Bergen tingrett. Det betyr at dommeren alene avgjorde fengslingsspørsmålet på bakgrunn av dokumentene i saken.

Detaljerte avhør

Også for den medsiktede 37-åringen ble det holdt fengslingsmøte onsdag. Han ble fengslet for fire nye uker, de to første i full isolasjon, og med forbud mot både aviser og kringkasting.

Advokat Kjetil Johannesen Ottesen forsvarer 37-åringen. Han forteller at hans klient har forklart seg for politiet i to detaljerte avhør.

– Han har forklart seg så godt han kan om sine bevegelser den helgen. Jeg kan ikke se at det er noen beviser som ikke harmonerer med hans forklaring, sier Ottesen til BA.

37-åringen nekter straffskyld, men erkjenner å ha vært med i bilen som fraktet de døde til funnstedet i Arna.

På grunn av sakens kompleksitet, valgte 37-åringen å samtykke til videre fengsling.

– Når tiden er inne og brikkene begynner å falle på plass, vil han begjære seg løslatt, sier forsvareren.

Har tilstått

Politiets hovedteori er at de to ble drept på hospitset i Møllendalsveien, og deretter transportert i en varebil til funnstedet ved Gullfjellet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Varebilen som ble brukt til transporten ble hentet ut fra et bilfirma i Bergen om morgenen mandag 13. januar. I 14-tiden ble bilen levert tilbake.

Flere av de siktede har forklart at de var med i bilen.

Blant de siktede i saken jobbet som nattevakt på hospitset i Møllendalsveien.

Samme siktelse

Politiet har ikke villet svare konkret på om det kan bli aktuelt å endre noen av siktelsene.

– Vi etterforsker bredt, og kan selvsagt ikke binde oss til noen av hypotesene eller til siktelser i saken. Vi er åpne for at etterforskningen kan vise at det er grunn til å justere siktelser, opplyste Inger-Lise Høyland, politiadvokat i Vest politidistrikt til BA nylig.

Dette er de siktede

Mann (57), siktet for drap eller medvirkning til drap. Ble pågrepet i Bergen sentrum på kvelden mandag 13. januar. Tilsto dobbeltdrapet i avhør åtte dager etter pågripelsen. Sitter i varetekt. Forsvares av advokat Einar Råen.

Mann (37), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Bergen sentrum på kvelden mandag 13. januar. Innrømmer å ha vært med i bilen som knytter ham til åstedet. Ble løslatt fra varetekt mandag 20. april. Forsvares av advokat Kjetil Johannes Ottesen.

Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Innrømmer å ha vært med i bilen som politiet knytter til åstedet. Ble pågrepet i Hardangervegen i Arna i 14-tiden tirsdag 14. januar. Ble løslatt fra varetekt onsdag 6. mai. Forsvares av advokat Erik Johan Mjell.

Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld for drap. Ble pågrepet i 14-tiden fredag 17. januar i Bergen sentrum. Jobbet som nattevakt på hospitset i Møllendalsveien. Sitter varetektsfengslet. Forsvares av advokat Erik Ulvesæter.

Mann (23), siktet for drap eller medvirkning til drap. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Fana i 23-tiden mandag 20. januar. Løslatt av Bergen tingrett 10. juli. Forsvares av advokat Jon ANders Hasle.

Mann i 40-årene, siktet for ødeleggelse av bevis. Nekter straffskyld. Ble pågrepet i Hardangervegen i Arna i 14-tiden tirsdag 14. januar. Ble løslatt etter avhør. Innrømmer å ha vært med i bilen. Forsvares av advokat Alexander Gonzalo Sele.