Fredag fortalte BA historien om Emthe Kathrin Vollstad (42) fra Ålesund.

Hun har levd med leukemi siden juni i fjor, da hun først fikk diagnosen. Et halvt år var hun innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim for behandling, som sendte kreftcellene i remisjon.

Nylig viste prøver at kreften var kommet tilbake og den eneste behandlingen som gjenstår å prøve er stamcelletransplantasjon på Haukeland.

Emthe fikk ingen hjelp – bortsett fra Facebook

Fikk ikke dekket opphold

Behandlingen vil ta to måneder, men for Vollstad og samboeren Frank Inge Solberg har det dukket opp et problem. Han får ikke dekket opphold i Bergen mens hun skal gjennom den svært tøffe transplantasjonen. Hun har også ønsket å få barna til Bergen underveis i behandlingen.

Løsningen ble en innsamlingsaksjon som ble delt via Facebook. Reaksjonen har vært overveldende.

Onsdag formiddag var det samlet inn 63.500 kroner, ifølge innsamlingssiden på Spleis.no.

– Det er enormt rørende at folk stiller opp og hjelper i en veldig krevende situasjon for meg. Jeg har virkelig fått se all varmen og kjærligheten som finnes i samfunnet, sa Vollstad til NRK tirsdag.

 

Hotellgave

Samme dag fikk hun ytterligere en gladmelding.

«Astri Pedersen, som er leder i organisasjonen Hjerte For Mennesker, har kontaktet meg.
Hun har ordnet med at Clarion Collection Havnekontoret i Bergen skal gi Frank gratis opphold med full pensjon så lenge jeg er på Haukeland for behandlingen jeg skal igjennom (ca. 2 mnd). Pengene som er samlet inn vil gå til reise, opphold og mat til andre pårørende».

Astri Pedersen har gjennom sin organisasjon også tidligere vært til hjelp for pasienter ved kreftavdelingen. I 2016 omtalte BA el-sykkelen som var skaffet til avdelingen.

Vollstad kom til Bergen for å sette i gang behandlingen søndag.

– Jeg er livredd, men det hjelper å ha mine nærmeste rundt meg. De er med på å gi meg håp, sier hun til NRK.